Deda Mrazovi savetuju deci da traže skromnije poklone

Moderni Deda Mrazovi, uče decu skromnosti i da ne žele nerealno.

Najstarija i najpoznatija svetska škola za Deda Mrazove izmenila je svoj program kako bi se prilagodila teškim vremenima u kojima živimo i finansijskim problemima koje pogađaju i najbogatije zemlje. Osim što Deda Mrazove uče kako se povezati s decom putem društvenih mreža, prema novom gradivu, oni bi deci savetovali da ne očekuju previše poklona u nadolazećim praznicima.

Rezultat ovog učenja biće novogodišnja sezona u kojoj će Deda Mrazovi uključujući i novih 115 koji su ove godine diplomirali u školi Charles W. Howard Santa Claus School — moraće naučiti kako ići u skladu sa smanjenim finansijskim mogućnostima većine porodica, a na način da nežno smanje zahteve za poklonima dece.

Najteže što će morati jeste da pronađu odgovor na pitanje mnogih mališana: “Možeš li mojoj mami ili tati naći posao?”.

Dedovi Mrazovi koji u svoja krila stavljaju decu svih uzrasta suočavaju se najčešće sa situacijom u kojoj dete govori svoj spisak želja, među kojima su najmoderniji i najskuplji uređaji i igračke, a roditelji sa strane diskretno mašu glavama u znak “reci ne, reci da ne može”. Deca ponekad nose isečene slike iz kataloga šoping centara, ponekad dolaze sa odštampanom listom želja, a ponekad nepregledan spisak donesu u svojim glavicama.

“Pokušavam savetovati decu da ne sanjaju o nerealnim stvarima te im govorim da Deda Mraz isto mora štedeti”, kazao je Tom Ruperd iz Michigana, dodajući kako su mu roditelji zahvalni na lekcijama skromnosti koje prenose mališanima.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA