Da li je pelena važna za san vaše bebe?

Više nego što mislite!
Kako je san zaista važan u razvoju beba, mnoge mame sa kojima se susrećem pitaju me koliko se prijatno osećaju njihove bebe u snu.

Zaista je jako važno da se osećaju što ugodnije, a pelena može biti veoma važan faktor koji na to utiče. Pre noćnog sna, stomačić beba je pun mleka zbog čega pojas od pelene može biti previše zategnut i neudoban. Kako se stomačić smanjuje tokom sna, tako može doći do curenja, što izaziva nelagodu.

Odgovore na pitanja o važnosti izbora pelena dao nam je dr Goran Vukomanović, pedijatar

Zasto su dobre jednokratne pelene?

Mnogo je prednosti, ali se najosnovnija ogleda u tome da jednokratna pelena trenutno upija bebinu mokraću i stolicu. To je izuzetno važno jer obezbeđuje da ne postoji kontakt fekalnih materija i bebine kože. To nije važno samo za bebinu suvoću, nego je važno i za prevenciju oštećenja kože koja se naročito može desiti kod bebinih prvih meseci i u prvoj godini života. Zato je kvalitetna jednokratna pelena, kakav je Pampers Pants ili Pampers u obliku gaćica – pravi izbor, jer se prilagođava bebinom stomačiću i obliku tela i obezbeđuje sve ove potrebne kavlitete.

Otkako se počne sa uvođenjem čvrste hrana, šta se tada dešava sa stomačićem i kakve pelene su bebi tada potrebne?

Kada beba pored maminog mleka krene sa nemlečnim namirnicama, to je izazov. Beba se prilagođava, a to prilagođavanje bebinog varenja hrane je nejčešće rezultirano gasovima. Gasovi rastežu stomačić, a zbog tog rastezanja, pelena koja je zalepljena može biti labava, pa dolazi do curenja. Rešenje za ovaj problem jeste pelena u obliku gaćica koja prijanja za bebin stomak, ne zavisi od promene obima bebinog struka i obezbeđuje da beba ima miran i spokojan san.

Zato preporučujemo Pampers Pants 360 komfort fit – prilagođavaju se bebinom struku i obliku tela, obezbeđujući udobnost i zaštitu od vlage tokom cele noći.

U toku je Konkurs u organizaciji @pampers_srbija. Potrebno je da na svoj profil postavite fotografiju bebe kako udobno spava punog i zadovoljnog stomačića, a u opisu objave dodajte #pampers_srbija i #PampersPants kao i tag ka @pampers_srbija 

Odabraće se najkreativnija fotografija a autora nagraditi Pampers Pants pelenama za celu godinu

Konkurs se odnosi samo na profile sa teritorije Republike Srbije, a u obzir će se uzimati samo autorske fotografije

Konkurs traje do 30.11.2020. –  Srećno svima 🙂

Promo sadržaj

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA