Cucle koje ćete voleti

Poslednjih godina upotreba cucli varalica je sve učestalija, mada i dalje traju debate o njenoj štetnosti. I dok neki roditelji sumnjičavo odmahuju glavama, a drugi se pozivaju na viševekovnu upotrebu, stručnjaci smatraju da prednosti upotrebe cucle prevazilaze njene nedostatke.

2.      Cucla za doziranje leka

cucla za doziranje

Odmah za njom sledi cucla za doziranje leka. Lepo, lako i praktično rešenje. Nemojte misliti da je u pitanju reklama, ali cucle imaju nastavak u obliku dozera u koji sipate lek, a  sam oblik cucle umanjuje mogućnost deteta da ispljune ili prospe lek. U svakom slučaju je neuporedivo prijatnije ( za bebu i vas) nego da detetu lek dajete špricem.

     

I na kraju- ukusna cucla

Njam. Za sve roditelje malih sladokusaca i izbirivača, proizvođači su osmislili jedinstveno rešenje.

2f6261bb-8530-429b-9ee4-d62e6843b261Ukoliko vaša beba mljacka i jedva čeka da počne da klopa ( a muče je i zubići) uz ovu cuclu moguće je da se „hrani iz svoje ruke“. Naravno, bebu nikada ne treba ostavljati sa hranom bez nadzora, ali ova cucla omogućava bebi da bezbedno sisa sok iz namirnica koje se ubace. 

Istovremeno, simpatičan dizajn i jarke boje privući će i mališane koji nisu naročito raspoloženi za klopu i to bez prekidanja igre. Možete im postupno uvoditi nove ukuse kroz igru  i pustiti ih da se na njih navikavaju svojim tempom.

Naravno, postoje i drugi načini da sve ovo postignete. Ovo je samo jedan od predloga koji vam može olakšati i ulepšati odrastanje.

Screenshot_59

Uživajte u odrastanju!

Napisala: Jelena Vojvodić

Podeli:

Komentari


Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA