Cucle koje ćete voleti

Poslednjih godina upotreba cucli varalica je sve učestalija, mada i dalje traju debate o njenoj štetnosti. I dok neki roditelji sumnjičavo odmahuju glavama, a drugi se pozivaju na viševekovnu upotrebu, stručnjaci smatraju da prednosti upotrebe cucle prevazilaze njene nedostatke.

Američka pedijatrijska akademija ističe da upotreba cucli značajno smanjuje rizik od sindroma iznenadne smrti odojčeta. Istovremeno, nije uočena povezanost u upotrebi cucli i dužini dojenja, pošto se cucla definisala kao glavni krivac za rani prestanak dojenja. Ukoliko se sa njenim korišćenjem prestane pre drugog rođendana manje su šanse za deformaciju gornje vilice.

Ako i vi  razmišljate da svom detetu ponudite cuclu, ili ste to već uradili, ovo su tri nova „modela“ koja će vas oduševiti:

1.      Toplomer cucla

Znate li koliko je nezgodno meriti temperaturu bebi ili malom detetu? Obično su toliko nervozni i plačljivi, a plač negativno utiče na povećanje temperature. Zato su se proizvođači cucli dosetili i napravili toplomer-cuclu, bez žive i stakla. cucla

Izgleda kao „obična“ silikonska cucla, osim što ima ugrađen toplomer. Za manje od minuta očitava bebinu temperaturu i zvučnim signalom vas obaveštava kada je merenje završeno.  Posebna pogodnost je što je na ovaj način moguće izmeriti temperaturu i deci koja spavaju, bez buđenja ili uznemiravanja.

Podeli:

Komentari


Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA