Bebin ručak: Pire od povrća sa žumancetom

Ukusan ručak za bebe od osam meseci kojima se polako uvodi žumance.

beba ruca

Sastojici:

– tikvica

– cvetovi karfiola

– jaje

Priprema:

Obariti tikvicu, koju prethodno očistite i odstranite semenje. Dodati cvetove karfiola. Kada je povrće mekano izgnječiti viljuškom ili izbledirati i dodati malo kukuruznih pahuljica. Gustina se reguliše vodom u kojoj se kuvalo povrće.

Jaje skuvati da bude tvrdo,  odvojiti žumance i polovinu dodati u pire od povrća.

Prijatno 🙂

Recept preuzet  iz knjige: Kuvarski dnevnik bebe Marte.

Autor: Martina mama, dr med. Marija Mandić, majka troje dece koja je svoje znanje i iskustvo ovim putem želela da podeli sa drugim mamama i tako im olakša period uvođenja čvrste hrane.

Telefon: 063-593-068, 024-524-844                                                                               Fejsbuk: www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte

Mail:  KuvarskiDnevnikBebeMarte@gmail.com

Podeli:

Komentari

  1. Malo sam zbunjena? U jednom vasem tekstu gde pisete o alergijama na hranu navodite da ni slucajno ne treba krenuti sa uvodjenjem zumanceta pre 10-og meseca…a u ovom tekstu pise da se zumance daje u 8. mesecu? Sta je ispravno? Hvala unapred!

    Odgovori na komentar
    • Tekst o ranoj alergiji na hranu odnosi se na decu koja su već imala alergijsku reakciju na neku namirnicu, te je uvođenje žumanca bezbednije posle 10.meseca.

      Odgovori na komentar

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA