Astragalus – lekovita biljka koja poboljšava funkciju pluća

Preko 11.000 naučnih radova je dokazalo lekovita svojstva biljke astragalus, u kineskoj tradicionalnoj medicini poznatoj i pod nazivom “superiorna biljka”. 

 

Zahvaljujući rezultatima savremenih kliničkih studija, astragalus je sada i u zapadnim zemljama važna komponenta preparata za pomoć u lečenju respiratornih infekcija, ali i za jačanje imuniteta. Dokazano je da astragalus poboljšava funkciju pluća, smanjuje učestalost virusnih respiratornih infekcija i jača imunski sistem.

Kako je pokazala studija* koja je istraživala dejstvo astragalusa na prevenciju infekcija gornjih disajnih puteva kod dece koja boluju od nefrotskog sindroma, primena astragalusa terapeutski, u periodu od 3-6 meseci značajno umanjuje učestalost respiratornih infekcija. Studija je dokazala da astragalus višestruko puta smanjuje učestalost respiratornih infekcija kod dece, čak sa 8 u proseku, na 1,5 puta godišnje.

Zahvaljujući svim rezultatima studija koje su potvrdile njegova lekovita dejstva, astragalus je sada jedan od glavnih sastojaka sirupa Viranto koji se može kupiti i u našim apotekama. Astragalus kao glavni sastojak pomaže kao prirodno rešenje za zdravlje respiratornog sistema. Sirup se primenjuje kod mališana starosti od jedne do tri godine.

Viranto je najdelotvorniji ako se primeni u roku od prva 2 sata nakon pojave simptoma prehlade i gripa, kako bi se obezbedili nutrijenti koji su potrebni da bi organizam pružio adekvatan imunski odgovor prilikom odbrane od spoljnih agenasa. Zbog toga je najbolje da Viranto uvek bude deo kućne apoteke, kako biste mogli da ga pravovremeno primenite.

Viranto mogu koristiti svi mališani stariji od godinu dana.

* https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23662131/

Tekst je pisan u sradnji sa brendom Viranto

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA