Ako pomogne samo jednoj mami, vredelo je

Blogerka Mel Vots otvoreno je govorila o svojoj borbi sa postporođajnom depresijom i o tome koliko joj je bilo teško da potraži pomoć.

ljuta mama

Mel Vots podelila je svoje iskustvo nakon drugog porođaja, kada je rodila ćerku Indi. Ova mama je pisala o svom strahu, o anskioznosti, o tome kako ju je bilo strah da izlazi iz kuće.

“Kada sam rodila Indi, postala sam ispunjena strahom. Strahom da izađem iz kuće. Strahom da će se nešto dogoditi mojoj deci. Ne postoji ništa gore od straha od sveta koji te okružuje”, napisala je Mel.

Ona je otkrila da je anksioznost veoma uticala na njen svakodnevni život i odluke koje je donosila.

“Sećam se obrazaca svog ponašanje. Ako bih putovala, fizički bih se razbolela u automobilu, ako bih išla u kupovinu, fizički bih se razbolela”, kaže Votsova.

Ova mama kaže da je shvatila da joj je potrebn pomoć i, iako joj je bilo veoma teško, potražila je stručnu pomoć.

“Znala sam da to nije zdravo, ali takođe nisam želela da etikatiram sebe u tom trenutku. Znam da to zvuči blesavo nekim ljudima i razumem da će neki misliti da sam izmislila celu priču, ali kada prolaziš kroz to, ništa drugo nije važno”.

Ona je posle posete doktoru počela da ide na terapije kod psihooga, gde dobija savete kako da upravlja anksioznošću, koja je ozbiljno uticala na njen život.

“Indi je napunila godinu dana i slobodno mogu da kažem da je iza mene deset meseci konstantnog i nepoznatog straha. I dalje se plašim i hvatam sebe kako tražim izgovor da nešto ne uradim, ali guram sebe da to ipak uradim. Još uvek se nisam usudila da ostavim nekome decu tokom noći, ali polako, korak po korak”, kaže ona.

Mel dodaje da joj nije bilo lako da svoju priču podeli sa svima, ali da, ako to pomogne samo jednoj mami da se oseća bolje, vredelo je.

Izvor: Mondo

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA