Ako dođe do zatvaranja škola, biće organizovana nastava preko RTS-a i interneta

Ako dođe do zatvaranja škola, biće organizovana nastava preko RTS-a i interneta

Škole u Srbiji se zasada neće zatvarati zbog korona virusa, pošto prema izjavama nadležnih, za to nema potrebe, ali se ta mogućnost ipak ne isključuje u nekom trenutku, što je večeras potvrdio i poznati epidemiolog Mijomir Pelemiš.

Foto> Flickr

– Deca su najvažnija svima nama, ne razmišljamo kao doktori već kao ljudi. Dugo smo diskutovali o eventualnoj obustavi nastave i nastavljamo o tome da razmišljamo. Jednog trenutka ćemo možda promeniti odluku, ali trenutna situacija ne zahteva takve mere – rekao je Pelemiš.

Međutim, kako saznajemo, ukoliko do toga dođe, ipak, postoji već dobro razrađen plan. Naime, poput komšija iz Hrvatske, za pojedine đake bi bila organizovana nastava na televiziji, odnosno preko kanala Radio televizije Srbije!

Po ovom planu, jedna škola, ili eventualno neki veći studio, bili bi pretvoreni u mesto na kojem bi se snimali časovi, a zatim emitovali na Trećem kanalu RTS i RTS Planeti. Ministarstvo prosvete bi u tom slučaju, kako saznaju „Novosti“, obezbedilo video sadržaje, a nastavnici bi mogli dodatna predavanja da organizuju putem Jutjuba i Vajbera, kao i uz pomoć digitalnih udžbenika.

Ovo je nakon razgovora sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem potvrdila i predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić.

– Pokrenuta je priprema kako bi se omogućila nastava od kuće. Održan je sastanak sa RTS o tome da se određena nastava odvija i na kanalima RTS, kao i da se deo nastave odvija putem digitalnih udžbenika – rekla je Ana Brnabić.

Naravno, sve će umnogome zavisiti od stava stručnjaka, naših najuglednijih lekara, o tome da li će u jednom trenutku biti potrebno zatvoriti škole, fakultete, ali i vrtiće.

Blic

0
Ostavi komentar

Povezani članci

Vesti

Instagram