7 trikova da smirite dete kod frizera i 4 načina koja nikad ne uspevaju

Iz sopstvenog iskustva, jedna mama je izdvojila nekoliko načina da odlazak frizeru više ne bude noćna mora ni za vas ni za dete.

7. Shvatite da je šišanje samo izbor, niste u obavezi da prolazite kroz to

Iskreno? Većinom kada sam išla da sredim svoju frizuru i povela sina sa sobom na šišanje, pokajala sam se. Zaista, šišanje je potpuno opciono. Pa šta ako nema savršenu frizuru! Sve dok mu je kosica čista i očešljana, sve je kako treba. Zaista bih volela  da sam bila opuštenija i vodila se time da je „njegova kosa njegov izbor“. Ne samo da sam shvatila da bi to bila prava stvar, nego bi mi sačuvalo i vreme, i novac i energiju, ali i živce. Ali dobro. Živimo i učimo.

8. Davanje razloga

Hahaha..

Oni su deca! Oni misle da su Moćni rendžeri stvarni. Zar stvarno mislite da će poverovati u prave razloge? Nemojte se mučiti.

9. Moljenje

U najboljem slučaju, sateraće vas u ćošak. U najgorem, tražiće vaše suze, jer su za njih one kao slatkiši (već smo rekli koliko ih vole). Naravno, ne kažem da su deca monstrumi, barem ne sve vreme, ali se i onim najfinijim dešava.

10. Pretnje

Ljudi, bila sam tu i zažalila (naročito otkad sam shvatila da je šišaje zaista stvar izbora), to jednostavno ne funkcioniše. Barem ne u mom slučaju. Samo su stvorile stresnu situaciju koja je milion puta gora, jer sada, ne samo da se dete prestravilo zbog trenutne situacije, već i zbog buduće. Zaista ovo ne preporučujem.

11. Sram

Najozbiljnije, nemojte nikada posramljivati dete. Nemojte govoriti, pa ni pretpostavlati da će im ljudi suditi ukoliko se ne budu šišali ili da će izgledati loše ako to ne urade. Pa čak i ako vam uspe, zaista nije vredno stvarati dugoročne posledice, koje će dovesti do toga da dete misli da mu je uvek potrebna nečija potvrda.

Izvor: Yumama

0
Ostavi komentar

Povezani članci

Vesti

Instagram