7 trikova da smirite dete kod frizera i 4 načina koja nikad ne uspevaju

7 trikova da smirite dete kod frizera i 4 načina koja nikad ne uspevaju

Iz sopstvenog iskustva, jedna mama je izdvojila nekoliko načina da odlazak frizeru više ne bude noćna mora ni za vas ni za dete.

Foto> Pixabay

Moj sin – slatko, fino, pametno, zabavno, energično dete – uvek je voleo malo da sitničari, i to oko raznih stvari, na primer za njega ne postoji veći problem od odlaska frizeru. Iako je sada to sasvim u redu, kada je imao sedam godina, trebalo je mnogo truda da sve bude kako treba. Dakle, ukoliko je šišanje deteta prava noćna mora za vas, podeliću sa vama nekoliko saveta kako da ovo olakšate i sebi i njemu.

U suštini, poenta je da su sve funkcionisale jednom, eventualno dvaput. Zaboravila sam da napomenem da je pored sitničarenja pomalo i živahan. Glavne stvari koje su pomogle da se smiri kod frizera bili su vreme i zrelost, nad čim, na žalost, i nemate baš kontrolu.

Ipak, znate šta? Ja sam prošla sve ovo, i vi ćete. Verujem u vas i u vaše dete. Možda će neki od trikova koji su pomogli meni, pomoći i vama sa vašim detetom.

Ima i onih koji nisu radili za mene, te bi možda bilo pametno da ih izbegnete. Učite iz mog iskustva, ljudi!

1. Podmićivanje

Ne mora to biti nešto ogromno (po mom mišljenju i ne treba, jer ćete upasti u začarani krug), već malo, kao što je autić ili plišana igračka za koje biste inače rekli „ne“. Primetila sam da je jako korisno ići u frizerski salon u blizini radnje sa igračkama. Na taj način prođemo pored izloga, on postane toliko uzbuđen zbog neke igračke, i onda sledi dogovor: „Dobro, ako budeš sedeo mirno kod frizera, posle toga ćemo se vratiti po tu igračku, može?“

Ovo je radilo i bilo je sjajno! Ali, kao i većina stvari, radila je jednom. Ipak, možda bi druga deca mogla da se naviknu na podmićivanje.

2. Telefon

Dajte svom detetu telefon i pustite ga da gleda po jutjubu šta mu je u tom trenu interesantno, ili da igra igrice. U svakom slučaju, ovo je jako korisno ukoliko dete ne dobija ove uređaje mnogo često, te će se tada potpuno uneti i smiriti. Ukoliko morate vi da držite za njega telefon, možda ćete morati zajedno sa frizerom da izvodite razne pokrete (u zavisnosti od ugla koji frizeru odgovara za rad), ali u svakom slučaju može dobro ispasti.

3. Slatkiši

Ovo je možda najstariji i najefektniji roditeljski trik, a spada u klasike sa razlogom. Deca obožavaju slatkiše. Dodatni savet: Nemojte birati slatkiše koji se jedu dugo, poput lizalice, jer će se deci sva kosa ulepiti u to, te će imati dodatni razlog za plakanje.

Iz iskustva ovo govorim.

Zato je bolje da se odlučite za gumene bombone ili karamelice. Možete im dozvoliti da odu u radnju i odaberu sami svoje slatkiše s vremena na vreme.

4. Zabavan frizer

Za neku decu, sedenje u interesantnoj stolici u obliku trkačkog auta tokom šišanja pravi potpunu promenu u svetu. Frizerski saloni specijalno namenjeni deci su obično dosta skuplji, ali ukoliko ne znate kako da se izborite sa detetom, onda to zaista vredi. Ne samo da će vaše dete „voziti auto“ ili „jahati konja“, nego pored sebe imate frizera koji ume da se izbori sa mališanima koji se vrpolje.

5. Šišajte ih sami

Nisam osoba koja se lako adaptira na bilo šta što podrazumeva koordinaciju pokreta. Kada sam bila dete, bila sam jako loša u svim tim domaćim zadacima gde je bilo potrebno seckanje. Drugim rečima, i dalje sam jako loša u onome što deca doktoriraju sa 9 godina. U suštini, poenta je da nije teško šišati lako i na brzinu. Malo sa jedne, malo sa druge strane i gotovo. A ako uprskate? Iskreno, oni su deca, biće slatki bez obzira na sve. Zaista nije mnogo važno.

6. Pozovite frizera u kuću

Ovo u stvari nisam sama radila, ali imam prijatelje čija su deca od prestravljenog vrištanja u salonu došla do toga da srećno otvaraju vrata frizeru koji im dolazi u kuću. Opet, ovo će verovatno biti malo veći trošak, ali ako imate razlog, onda zaista vredi.

0
Ostavi komentar

Povezani članci

Vesti

Instagram