6 saveta ako dete plače tokom vožnje autom

Noćna mora” svakog roditelja je da usred vožnje automobilom beba krene da vrišti i plače.Koliko puta ste čuli priču da beba čim sedne u automobil odmah zaspi, to je sjajno ako imate tu sreću.

Foto: Flicr

A šta ako dete neće u auto-sedište ili ne voli vožnju, vaš svaki odlazak će biti previše stresan. Ne gubite nadu, pokušajte da primenite neki od ovih saveta i krenite u vožnju:

Proverite bebi pojas
I sami znate da bebin plač može da ukaže da joj nešto smeta. Bebe brzo rastu i možda niste obratili pažnju, ali vrlo je moguće da je pojas na auto-sedištu steže i da se ne oseća prijatno. Kada je beba mirna proverite njenu udobnost i da li joj svi dodaci odgovaraju.

Obezbedite malo zabave
Vi volite mirnu vožnju i uživate u tišini, ali za mlade umove u razvoju, vožnja automobilom vrlo brzo postane dosadna. Ponesite mu omiljene igračke, svaki put ih zamenite novim. Na taj način će se osećati kao da je kod kuće i biće opuštenije. Potrudite se da igračke ne budu tvrde da se dete ne bi povredilo ako zakočite.

Pustite zabavnu ili umirujuću muziku
U zavisnosti šta dete voli i da li želite da zaspi ili bude budno. Sve u svemu deca vole muziku i taj način umirivanja se pokazo kao najefikasniji.

Proverite temperaturu u automobilu i da li mu bije sunce
Toplota najviše razdraži dete. NJemu je već nezgodno u auto-sedištu i sigurno mu još više vruće. Vodite računa da ne bude direktno izloženo suncu i obavezno uključite klimu da bi se osećalo prijatnije.

Neka vaša beba istraži sedište i navikne se na njega
Ako dete plače svaki put kada ga stavite u sedište. Uzmite jedan dan i ponesi te ga kući, pružite detetu priliku da ga malo istraži i shvati da to nije nikakav “bauk”.

I savet za kraj, ne brinite se ovo je samo faza koja će proći. Dete će vrlo brzo početi da uživa u vožnji, samo budite stpljivi i učinite vožnju koliko god možete opuštenom i zabavnom

Novosti

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA