6 čarobnih saveta za oporavak kose

Leto nam donosi ljubav, avanture, uživanja. Ali postoji i ona druga strana medalje. Prevelike vrućine, nedostatak vlažnosti koji se pored kože može osetiti i na nečemu što se smatra ukrasom žene – kosi. Nažalost uticaj UV zračenja, sunca, hlora i morske soli može se uporediti sa pregrejavanjem kose raznim presama, fenovima pa čak i hemikalijama poput farbi za kosu kojima mnoge od nas nisu odolele.

Svakako kosa koja je negovanija ima više šanse da se odupre ovim uticajima od one koja nije, ali i jednoj i drugoj, bilo da je kovrdžava ili ravna potrebna je dodatna nega i oporavak.

#1 Pirodni šamponi su pravi izbor

Najbolje rešenje kako biste zaštitili svoju kosu od dodatnog isušivanja i kako biste joj pomogli da se oporavi jeste da privremeno koristite blage šampone poput baby šampona ili prirodnih šampona poput koprive. Završite ispiranje kose hladnom vodom ukoliko ste u mogućnosti.

#2 Izbegavajte farbanje i blajhanje

Svaka dama obožava da ima frizuru i tokom letnjih meseci, ali dopustimo kosi da malo odmori od hemikalija kojima je tretiramo tokom ostatka godine. Sunce će dodatno negativno uticati na nju te nije potrebno otežavati situaciju korišćenjem teških farbi. Ali ako je neophodno da imate sveže ofarbanu kosu poslužite se prirodnim izborima, odnosno proizvođačima.

#3 TIME OUT aparatima namenjenim stilizovanju kose

Ima li šta romantičnije od kose oprane prirodnim šamponom npr. od koprive i osušene bez fena? Možda vam se ne čini ‘’wow’’ ali prirodno osušena kosa i pletenica koju ćete napraviti može biti način da se kosa i na ovaj način oporavi posle mora, sunca ili hlora.

#4 Koristite preparate sa UV zaštitom

Obavezno nastavite sa upotrebom preparata za zaštitu kose od sunca koji pomažu vašoj kosi. To što možda više niste na moru ili bazenu svakako nije razlog da zaboravite na kosu i naprskate je pre pranja ili izlaska na poslovni sastanak u centru grada.

#5 Skratite vrhove kose

Možda vam je žao kao i većini žena, ali kosa koja se redovno šiša raste mnogo brže. Skraćivanje kose na svakih 4 – 6 nedelja po 1 cm pomaže da ona ostane zdrava i sjajna. A skraćivanje krajeva nakon sunčanja i morske soli ili hlora je MUST u ovim danima.

 

#6 Čarobna maska – SPAS za oštećenu kosu

Maska na prirodnoj bazi je pun pogodak! Proizvod poput suvog ulja može biti idealan način da na prirodan način oporavite kosu. Ne ustručavajte se da je koristite više puta mesečno jer ne može da naškodi. Podariće kosi zdravlje i sjaj.

 

 

Huile Prodigieuse® – Čarolija u vašoj kosi

 

Čarobno suvo ulje magičan je izvor užitka i glamura, spoj bogatih prirodnih sastojaka koji će vašu kožu osvojiti u trenu. Ko jednom iskusi čari Huile Prodigieuse®, zauvek ostaje očaran…

Predivna negujuća i hranjljiva formula s čak 97,8% svih sastojaka ovog legendarnog ulja potiče iz srca biljaka. Obogaćeno vitaminom E, saveznikom mladosti, suvo ulje ne sadrži silikone, konzervanse ili mineralna ulja (derivate nafte). Njegovu bit čini 6 dragocenih biljnih ulja (makadamija, lešnik, slatki badem, borač, kamelija, kantarion) koji kosu na najbolji način hrane i neguju te obnavljaju njenu teksturu.

 

Zlatan savet:

Naprskajte Čarobno suvo ulje na kosu sa udaljenosti od oko 20 cm i ostavite da odstoji minimum 20 minuta. Za najlepši efekat svilene i obnovljene kose ponavljajte ovaj tretman minimum 1 sedmično tako što ćete uveče naprskati kosu i uviti u peškir. Ujutru operite blagim prirodnim šamponom. Nakon sušenja kose svega par kapljica utrljajte u dlanove i nanesite na krajeve kako biste ih zaštitili, a nestašnu kosu smirili. A onda zamahnite svojom kosom i očarajte sve oko sebe.

NUXE prirodnu kozmetiku potražite u apotekama.

www.nuxe.rs

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA