10 pokazatelja da ste vašem tinejdžeru i dalje najvažnija osoba na svetu

Vaš tinejdžer više ne želi da bude viđen sa vama? Ne očajavajte i ne shvatajte to lično! On vas i dalje voli, a evo na koji način to pokazuje…

 Foto: Flickr

Nemojte se iznenaditi ako vas pita da se sklonite i držite „bezbednu razdaljinu“ kada su „kul“ klinci u društvu, jer ipak on želi da postane deo te ekipe, a ako se druži sa majkom, pa, neće baš uspeti u tome. Morate znati, i pored svega toga vaš tinejdžer vas voli, iako možda ne skida pogled sa telefona dok mu pričate i ne obraća pažnju kao nekada ili ne izgovara „volim te“ toliko često kao pre.

Budite sigurni da vas vaš tinejdžer voli ako radi neke od sledećih stvari:

1. Prihvatili su vaš zahtev za prijateljstvo na Fejsbuku

Iako se trudite da budete „kul mama“ verujte da je za vaše tinejdžere ooogroman korak to što su vas prihvatili na Fejsbuku. Samim tim su vam dali dozvolu da pratite njihove objave i šta oni rade u izlascima, školi i u svom životu koji je vama malo manje poznat. Cenite to.

2. Proveravaju da li ste bezbedni dok oni voze

Svi klinci jedva čekaju da dobiju vozačku dozvolu jer je to jako bitan korak ka osamostaljivanju.

Ima i onog dela kada oni žele da se pokažu pred društvom, dok se roditelji plaše da oni kao novopečeni vozači ne divljaju po auto-putu i tako dovedu svoj život u opasnost.

Ali, ako vas vaše dete vozi na određenu destinaciju a pritom non stop proverava vašu bezbednost i da li vam je sve ok tokom vožnje- vi ste i više nego na dobroj poziciji u njegovom životu i dalje.

3. Jako uspešo se suzdržavaju da ne prevrnu očima kada iznova i iznova pričate o vašoj pobedi na takmičenju u osmom razredu

Prihvatite- jako im je dosadno da slušaju takve priče, oni su urbani, sve vaše je za njih staromodno, oni pokušavaju da budu „kul“ i prosto niste iz istog sveta.

Međutim ako vas saslušaju po stoti put i nemaju negativnu reakciju, makar i gledali u telefon dok pričate, posmatrajte to kao jako pozitivnu stvar.

4. Sklanjaju stvari iza sebe (pričamo o stvarima za trening koje ne mirišu prijatno)

Kao svaka mama, i vi znate da će vaše dete pobacati stvari po celoj kući dok se presvlači.

Ipak, nešto drugačije se događa u poslednje vreme. Ono svaki put posle treninga izvetri i osuši svoju odeću pre nego je baci u korpu za prljav veš što samo pokazuje koliko ceni vaš trud da je uvek sve na svom mestu i da mu uvek ostavite čisto i složeno za sledeći put.

5. Prihvataju vaš predlog o crno- belom filmu i čak se potrude da isprate većinu radnje iz istog

Ne moramo ni da se trudimo da vam objasnimo na koliko načina jednom tinejdžeru crno- beli film ne pričinjava nikakvo zadovostvo. Uprkos tome, pristaju da ga odgledaju sa vama i samim tim izdvoje svoje vreme za vas i na taj način vam pokazuju koliko ste vi bitni u njihovom životu.

6. Prave vam čestitku za rođendan umesto da je samo kupe u knjižari

Poznato je da je tinejdžersko doba najužurbanije i najzanimljivije, vreme kada oni sve istražuju i zaustavljaju se samo da spavaju. Sam čin da je vaše dete izdvojilo vreme da vam napravi čestitku za rođendan pokazuje pravo stanje stvari.

Izuzeo je sebe iz nekog okupljanja, ostao kući i posveti se nečemu što je samo za vas, personalizovano i mnogo značajnije od kupljene gotove stvari. I dodajmo da to samo radi za najboljeg druga/drugaricu i sve će imati još veći značaj.

7. Uredno pohvale sve što spremite za jelo (iako to nikako nije njihov prvi izbor)

Nijedna žena na ovom svetu nije u potpunosti zadovojna svojim izgledom, bilo da je težina, kosa ili broj bora u pitanju.

U jednom momentu majke kreću sa raznim eksperimentisanjima u kuhinji, tu su raznorazne dijete i zdrave zamene za omiljene grickalice. Vaše dete to prihvata, jede bez pogovora i plus vas pohvali da je ukusno. Setite se toga kada pomislite da vas ne voli.

8. Ne prekidaju vaš mini koncert tokom vožnje iako u stvari misle „samo da se zaustavimo!“

Ne postoji vozač koji ne peva dok vozi! Tada posebno dobijemo inspiraciju, zaboravimo da naše pevanje možda i nije najprijatnije za okolinu i uživimo se u ulogu pevača.

Dok se sve to dešava, vaš tinejdžer je na suvozačevom mestu, šokirano vas gleda ali pokušava da ostane pribran i ne prekine vas, iako će najverovatnije ako prođete pored nekog poznatog samo skliznuti sa sedišta i praviti se da nije tu.

9. I dalje vam govore da ste prelepa žena

Svi znamo kako žene umeju da budu zavidne jedna prema drugoj.

Ukoliko vaše dete to prepoznaje i daje vam komplimente kako ste lepši od neke mlađe žene, kako ste vi najlepša mama u društvu, kako se godine na vama uopšte ne vide ili kako vas njihovo društvo doživljava kao njihovu stariju sestru- to je i više nego dovoljan pokazatelj njegove brige o vašim osećanjima. Ako vas još poredi sa nekom poznatom ličnošću to su samo dodatni poeni.

10. Daju vam komplimente čak i onda kada im ništa ne treba zauzvrat

Pre svega i vi ste bili tinejdžer i znate kako stvari funkcionišu- treba vam nešto i počećete da obasipate majku komplimentima, ako to ne uspe, prelazi se na umiljavanje kod oca.

Međutim, divna stvar je kada vaše dete samo dođe i izjavi koliko vas ceni, koliko ste lepi ili dobri a da mu ustvari ništa ne treba, samo je osetilo potrebu da vam to i stavi do znanja.

Setite se ovih stvari kada sledeći put naiđete na neku situaciju gde vaš tinejdžer „poludi“ i samo to posmatrajte kao fazu odrastanja koja će proći.

Yumama

0
Ostavi komentar

Povezani članci

Vesti

Instagram