Kako imati sređenu kuću kada u njoj žive i deca

Izdvojili smo najbolje savete koji će vam pomoći da imate sređenu kuću i sa decom a da ne osetite nikakav poseban napor. Sve se svodi na to da sredite za sobom i naučite decu da rade to isto.

Na početku vam ceo proces može izgledati teško ali ćete videti kako vremenom postaje lakše jer postane navika. Pozitivna navika. Onda ćete se češće nalaziti u momentima u kojima imate vremena za knjigu, da umesite neki kolač ili se poigrate sa decom. Kada vam obaveze ne vise nad glavom možete više da uživate. Evo koja pravila treba da uvedete da biste u tome uspeli:

1-Najbolji-saveti-za-život-sa-decom-u-sređenoj-kućiSve ima svoje mesto

Da bi dete vratilo bilo koju stvar na njeno mesto ono mora da zna koje je to mesto. Ovo znači da morate da pustite dete da slaže stvari govoreći mu gde šta stoji kako bi ono zapamtilo gde šta ide. Što se igračaka tiče, one postaju sve sitnije kako deca rastu i zato je i njima potrebno tačno određeno mesto boravka. Koristite kutije, korpe i sl. Slika: suzettesuzette/flickr.com.

2-Najbolji-saveti-za-život-sa-decom-u-sređenoj-kući

Ništa ne treba da je na podu

Ovo je jedno od najjednostavnijih pravila sređivaja. Ničemu nije mesto na podu (osim nameštaju naravno). Kada pošaljete decu da srede svoju sobu dovoljno je samo to da im kažete – da sklone sve sa poda. Isto važi i za celu kuću. Cipele se ne ostavljaju na sred dnevne sobe i igračke koje su po podu mogu “iznenada” da nestanu.

Slika: suzettesuzette/flickr.com.

Pin It


Komentari

Komentarišite ovaj članak

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.