Devojčice 0-36 meseci: visina i težina

Devojčice od rođenja do 36 meseci – visina i težina

Tabele su samo okvirni pokazatelji  rasta i razvoja i ne treba ih shvatati kao upozorenje na problem. Ako ipak sumnjate da se vaše dete ne razvija u skladu sa svojim uzrastom, obavezno se posavetujte sa svojim pedijatrom.4

Pin It


Komentari

  1. Poštovanje,
    Devojčica je rođena sa 2,800kg. Na prvoj mesečnoj kontroli dobila je 800g, na drugoj 600g, tako da sada ima 4,200. Isključivo je dojim. Savetovali su me da uvedem dohranu jer smatraju da je 600g mali prirast težine. Dete se razvija dobro, svi ou pokazatelji motoričkih i perceptivnih sposobnosti su ispunjeni. Ja bih najradije izbegla dohranu i nastavila isključivo sa dojenjem ako ovo nije zabrinjavajuće. I da li možda manji prirast na težini zavisi od toga jer je smanjila broj noćnih podoja, spava po 5-7 sati u kontinuitetu posle kupanja?

    Odgovori na komentar
  2. Postovani,
    Moja devojcica se rodila sa 2500g i 49cm u 37.nedelji trudnoce. Iz bolnice je izasla sa 2420g. Sada ima 4 meseca i 5kg i 57cm i iskljucivo je dojena. Pedijatar u Domu Zdravlja nam je rekao kako se beba nalazi na donjoj granici, da je trebali da napreduje vise, i da zbog toga uvedemo 2 obroka dohrane. Ja imam mleka i stvarno bih preskocila dohranu sve dok ne bude moralo. Sa druge strane, beba je vesela i zivahna, lepo spava nocu, vezuje po 4-5 sati, iako nam je pedijatar rekao da je budimo na 3 sata nocu, zbog usporenog napredovanja. Molim vas za misljenje.

    Odgovori na komentar
Strana 31 od 31<<<2728293031

Komentarišite ovaj članak

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.