Zašto su i mamama važne drugarice?

Da li se sećate ludih izlazaka sa drugaricama, beskrajnih razgovora na svakakve teme i vašeg konstantnog osmeha na licu? Znamo da je nemoguće provoditi toliko vremena zajedno sada kada ste mame, niti to više želite, ali ako ste u svom životu ostavili malo vremena za vaše prijateljice vreme je za promenu. Evo i zašto:

Muškarci nisu naše drugarice

Jesu, muškarci su divni. Oni su naši muževi i očevi naše dece, ljubavnici i prijatelji. Oni su oni koji popravljaju stvari po kući i čine da se osećamo sigurno. Ali pripadaju skroz drugoj kategoriji. Oni ispunjavaju važne potrebe u našim životima ali ne i sve naše potrebe. Ne postoji muškarac na ovom svetu koji bi mogao da zameni našu drugaricu.

Drugarice su vitalne

Prijateljice-300x300One imaju razumevanja kada smo lošeg raspoloženja, tužne ili željne čokolade. Otpašće im noge u zajedničkom šopingu i znaju sve naše omiljene prodavnice. Pojaviće se u pravom trenutku, doneće nam lek ako smo bolesne i saslušati našu brigu o dečijim problemima.

Nađite vremena i planirajte zajedničke susrete

Ukoliko ste u poslednje vreme ili od rođenja vaše bebe zanemarli ovaj vitalni odnos sa drugaricama u vašem životu nije kasno da počenete ponovo. Potražite ih u kraju u kome živite. Na poslu. Pozovite školske drugarice. Nađite žene koje imaju slična interesovanja, decu istog uzrasta. Svuda oko vas su žene sa istim potrebama. Možete započeti zajedničkim poslepodnevom, ručkom ili nedeljenom šetnjom.

Uložite vreme i snagu da pronađete, unapredite i održite kontakt sa grupom prijateljica. Ovaj trud će vam se sigurno isplatiti jer će se zadovoljstva množiti vremenom. U dobru i zlu, uz dijete i prejedanja, dobru i lošu decu, prednosti druženja ćete osetiti pre svega u vašem raspoloženju i srcu.

A vi, koliko često se viđate sa vašim prijateljicama?

Izvor: Najboljamamanasvetu.com

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA