Zašto je Ladival pravi izbor za zaštitu dece sa osetljivom kožom

Imam devočicu uzrasta 3,5 godine koja se od 7. meseca života muči sa ekcemom (atopijskim dermatitisom). Sada smo u dobroj fazi, a planiramo odlazak na more. Dobro smo upućeni u osnovna pravila zdravog boravka deteta na suncu, a od našeg pedijatra smo dobili preporuku da koristimo LADIVAL zaštitnu kremu. Imam nekoliko pitanja vezana za ovaj preparat:

  • Kako LADIVAL štiti od štetnog sunčevog zračenja?

Pored „pasivne“ zaštite posebno dizajniranim, inovativnim UV filterima –mikropigmentima (čiji je zadatak da ne dozvole prodor štetnih UV zraka u kožu),  Ladival štiti dečju kožu na još dva zaista jedinstvena načina:

  • Prvi je zaštita protiv UV zračenja jednim prirodnim sastojkom koji je dobijen iz algi. Radi se o enzimu fotoliazi koji obnavlja ćelije kože koje su „napadnute“ od strane UV zračenja. Ovo je dakle AKTIVNA pomoć koži da se bori protiv oštećenja UV zracima
  • Drugi način zaštite je sprečavanje pogubnog dejstva infracrvenog (IR) zračenja UNUTAR ćelije! Naime, glavna „energetska centrala“ naših ćelija su mitohondrije koje bivaju oštećene IR zracima! Ladival sadrži jedinstvenu kombinaciju antioksidanata koji direktnim dejstvom neutrališu slobodne radikale, a oni su neverovatno „agresivni“ u oštećenju svih ćelija i tkiva u organizmu, pa i kože. I ovo je još jedan aktivni način zaštite kože od svih neželjenih efekata sunčevog zračenja
  • Da li obezbeđuje potpunu zaštitu?

Da, kada se pravilno koristi Ladival obezbeđuje kompletnu zaštitu od štetnog sunčevog zračenja!

Pored „standardne“zaštite protiv štetnog ultraljubičastog (UV, ultra-violet) zračenja Ladival efikasno štiti i od, pomalo zaboravljenog i zapostavljenog, infracrvenog zračenja 

Nesumnjivo je dokazano da infracrveni (IR, infra-red) zraci doprinose oštećenju kože, koja se nezaštićena izlaže suncu. To se ispoljava njihovim direktnim oštećujućim dejstvom na ćelije kože, ali i na vezivno tkivo što doprinosi njenom prebrzom starenju!

Sa druge strane infracrveni zraci pojačavanju štetne efekte UV zračenja i tako doprinosu SBIM neželjenim aspektima sunčanja: opekotine, prebrzo starenje kože ali i povećanje rizika od nastanka raka kože!

Kao i kod UV zračenja, prisutan je „kumulativni“ efekat, pa se broj sati provedenih na suncu (i sa prekidima) sabira i tako pogoršava štetne efekte na zdravlje kože.

  • Zašto se baš savetuje deci sa osetljivom kožom?

Ladival se zaista odlično se podnosi, pa ga mogu koristiti svi, uključujući i decu sa atopijskim dermatitisom (ekcemom), što je potvrđeno pre više od deset godina jednom ozbiljnom kliničkom studijom koja je sprovedena u Nemačkoj. Tada je 222 dece sa atopijskim dermatitisom praćeno u 77 centara u Nemačkoj: pokazalo sa da se Ladival odlično podnosi, ali da je čak i doprineo smanjenju potrebe za lečenjem ekcema! Pre korišćenja Ladivala 36% dece je bilo na terapijima a posle Ladivala samo 25%.

Jedan od sastojaka Ladivala je i deksapantenol koji dodaje potrebnu vlažnost (hidriranje) i tako doprinosi nezi suve i osetljive kože!

Ladival NE sadrži konzervanse, parfeme, ali ni supstance koje zadržavaju toplotu i doprinose pregrevanju kože.

U Ladivalu nema sastojaka koji se teško odstranjuju uobičajenim kupanjem posle završenog dana na suncu, pa nema rizika od kasnih neželjenih alergijskih (i drugih) reakcija suve i osetljive kože.

  • Koliko traje efekat?

 

Ladival je postojan je na koži, pa efekat traje dugo! Ladival sadrži komponente koji ga čine lakim za nanošenjem na kožu, ali je postojan jer NEMA supstance koje se lako razgrađuju pod dejstvom sunčevog zračenja.

Zato Ladival ima produženi efekat, a pokazao je odlično  zaštitino dejstvo u vodi, ali i tokom pešačenja ili sportskih aktivnosti na suncu! Razlog je jednostavan Ladival ne sadrži sastojke koji „blokiraju“ normalne procese u koži, pa tako „daje koži da diše“ i u ekstremnim uslovima!

  • Da li je potrebna zaštita osetljive kože posle sunčanja?

Da – potrebna je!

Obično se zaboravi jedan važan korak u nezi osetljive dečje kože, a to je zaštita posle sunčanja! Kad se dete pred spavanje okupa treba ga namazati preparatom Ladival kinder apres sun, koji je tako napravljen da omogući oporavak kože posle izlaganja suncu, ali pruža dodatnu negu dečjoj koži.  Ovo ne važi samo za decu sa o setljivom kožom, već je korisno za sve mališane!

Tekst je napisan u saradnji sa brendom Ladival

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA