Velika “lego” izložba prvi put u Srbiji

Dečji kulturni centar Beograd i Klub ljubitelja LEGO kockica “Beokocka” organizuju otvaranje velike izložbe 20. i 21. septembra, od 10 do 20 časova, u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8. Velika lego izložba biće postavljena prvi put u Srbiji, a domaća i inostrana publika moći će da je vidi do 5. oktobra, kada se završava 45. Međunarodni susret dece Evrope “Radost Evrope”.

Na površini od 260 kvadratnih metara biće postavljene kreacije od lego kockica, u obliku kule od nekoliko metara visine, pametnih robota, čarobne šume, začaranih dvoraca, modernih gradova, svemirskih brodova i antropoloških životinjica koje se ponašaju kao ljudi.

Pored mnogobrojnih digitalnih kreacija i mozaika, od lego kockica biće izložene i kreacije iz poznatih bajki, basni i filmova, a između ostalih i velika bitka u “Srednjoj zemlji” iz Gospodara Prstenova, srednjevekovni okrsaji sa preko hiljadu lego čovečuljaka, andjela, zloća, čarobnih bića, superheroja, steampunk brodova, pokretnih vozova, mrdalica, drmalica i smejalica.

“Lego izložba predstavlja uvod u seriju predavanja i radionica o igračkama koje imaju značajno mesto u psihofozičkom razvoju dece, jer je najznačajnija aktivnost detinjstva upravo igra. Igrajući se, deca uspostavljaju određene modele ponašanja, uče najrazličitije pojmove i stiču brojna iskustva. Lego kocke predstavljaju jednu od omiljenih svetskih igračaka, koja ne samo da razvija kreativnost kod dece nego i podstiče kognitivne procese, zato i danas u XXI veku privlači pažnju kako dece, tako i roditelja”, ističe Lidija Seničar, urednik Galerije DKCB.

Izložbu će obogatiti lego radionice i crtaonice, kao i gosti iz inostranstva – Mađarske, Rumunije, Hrvatske, SAD i mnogih gradova iz unutrašnjosti Srbije. Pored toga, biće izloženi i radovi Angeli Ivana, našeg jedinog brendiranog i svetski prepoznatog master builder-a, dobitnika mnogobrojnih nagrada za kreacije i ambasadora Lego kompanije.

Ulaz je besplatan.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA