Uporne, uspešne, vesele: Januarske bebe

Šest naučno dokazanih činjenica koje bebe rođene u januaru čine posebnim!

Foto: Pixabay

Ako vam je nova godina počela “novom bebom”, ili iščekujete porođaj ovih dana, imate mnogo razloga za radost: naučno je dokazano da su ljudi rođeni početkom godine u prednosti kad su u pitanju sportovi, ali i akademski uspesi!

Ali, vi već znate da imate tu jednu malu superzvezdu, zar ne?

Donosimo vam nekoliko zanimljivosti o januarskim bebama:

Vedre su naravi

Bebe rođene u januaru nisu “usijane glave” kao one rođene tokom toplijih meseci u godini, pokazalo je istraživanje iz 2014. godine, tokom kojeg su naučnici utvrdili da su “zimske” bebe generalno mirnije i veselije od onih rođenih tokom drugih godišnjih doba. Osobe rođene u januaru imaju izražen smisao za humor, često su veoma duhovite.

Sportski su tipovi i rođene vođe

Studija sprovedena u Australiji pokazala je da u Australijskoj fudbalskoj ligi ima čak 33 odsto više sportista rođenih u januaru, nego što bi se statistički očekivalo. “Ako ste rođeni u januaru, imate gotovo 12 meseci prednosti u rastu u razvoju, u odnosu na svoju generaciju, odnosno vršnjake rođene kasnije tokom godine”, kaže Adrijan Barner sa Univerziteta u Kvinslendu. Osobe rođene u januaru ističu se kao rođene vođe i preuzimaju mnogo odgovornosti, zahvaljujući urođenom samopouzdanju.

Veća je verovatnoća da će postati lekari…

Statistika kaže da osobe rođene u januaru češće postaju lekari opšte prakse nego osobe rođene tokom drugih meseci u godini. Kreativno pristupaju rešavanju problema, i mudri su.

…A mogu i da se proslave

Studija objavljena u Žurnalu društvenih nauka navodi da je disproporcionalno veliki broj poznatih ličnosti rođen u znaku Vodolije, što znači da su rođene između 20. januara i 18. februara.

U horoskopu su Jarčevi ili Vodolije

I, kad smo već kod horoskopa, januarske bebe su ili u znaku Jarca, ili u znaku Vodolije. Za one koji su rođeni u znaku Jarca, veruje se da su romantične, “stare” duše. A bebe rođene krajem januara, važe za nezavisne, dubokoumne osobe, koje vole da pomažu drugima.

Mondo

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA