U susret Vaskrsu: Domaća čokoladna jaja

Za pravljenje čokoladnih jaja treba vam kalup. Ako ga nemate, možete ga napraviti – plastično jaje isecite po podužini na pola, operite i imaćete kalup

Foto> Pixabay

 Potrebno je:

  • 100 grama kakao putera
  • 90 grama kakaa u prahu
  • cimet
  • 4 velike kašike meda
  • orašasti plodovi
  • suvo grožđe
  • pola mahune vanile
  • malo soli

Priprema:

U većem loncu zagrejte vodu do vrenja, pa u njega stavite manji lonac, vodeći računa da dnom ne dodiruje kipuću vodu. U manjem loncu rastopite kakao puter, dodajte kakao, med, cimet i vanilu. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Pripremite kalupe za čokoladna jaja. Kada ih napunite dobićete ravnu površinu koju ćete moći da ukrasite laticama, orašastim plodovima, susamom. Od vaših ideja zavisiće kako će jaja na kraju izgledati. Dekorisana jaja stavite u frižider da se stegnu.

B92

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA