U pubertetu više nismo dobri

Istraživanja pokazuju da deca danas sve ranije ulaze u pubertet i zaljubljuju se, pa smo ovu temu otvorili već sa devetogodišnjacima. Saznali smo kako trećaci razmišljaju

Istraživanja pokazuju da deca danas sve ranije ulaze u pubertet i zaljubljuju se, pa smo ovu temu otvorili već sa devetogodišnjacima. Imali smo zadovoljstvo da provedemo čas sa učenicima trećeg razreda Osnovne škole „Sava Šumanović“ u Zemunu i njihovom učiteljicom Ivanom Domian. Saznali smo kako trećaci razmišljaju.

Šta je pubertet?

– Mislim da je pubertet doba života u kojem postajemo malo grubi i krupniji, menja nam se telo, nismo više dobri kao ostala deca i nemamo tako lep rečnik.

(Nina Brkić)

– Moj brat Miloš ide u sedmi razred i on je u pubertetu. Ranije je bio bolji dečko, baš je voleo sa mnom da se igra, a kada sam mu ove godine došao na slavu, počeo je da čačka telefon, svima govori ružne reči i pokazuje srednji prst.

(Stefan Radić)

– U pubertetu se devojčice više ne igraju sa lutkicama, a dečaci sa autićima, nego ih bace i po ceo dan provedu uz telefon.

Tada imamo više godina i polako se pretvaramo u prave ljude.

(Aleksandra Badnjar)

– Moja starija sestra Tamara je u pubertetu i ponaša se jako čudno. Kada su joj na rođendan došli baba i deda, nije ni izašla iz sobe da im se javi, zaključala se i legla u krevet da šalje poruke.

(Sofija Mandić)

– Pubertet je kada počneš da izbacuješ mlađe iz društva, jer ne želiš sa njima da se družiš. Tako su moja dva brata jako bezobrazna prema meni, nekad mi govore ružne reči i misle da sam dosadna.

(Anđela Jović)

– Meni su rekli da je to kada se preko noći promenimo, počnemo da se ljutimo ili dobijamo lošije ocene u školi, pa nas grde.

(Uroš Varkašević)

– Pubertet je jedno novo doba života u kojem više nismo deca, jer nam se telo menja i postajemo lepši, ali se i pravimo važni.

(Una Blagojević)

Šta je simpatija?

– Simpatija je kada nekog hoćeš da pogledaš, ali pogledaš ga samo jednim okom, jer se ukočiš i dobiješ leptiriće u stomaku, pa počneš da se smeškaš.

(Anastasija Vasić)

– To je kada se neki dečak i devojčica vole. I ja imam simpatiju, ali ona to ne zna, jer me je sramota da joj kažem ili napišem pismo.

(Marko Vukadin)

– To je kada vidiš nekog i zaljubiš se na prvi pogled, i on se zaljubi u tebe, pa porumeni i spusti glavu, neće više da priča.

(Sara Narančić)

– Znam da je simpatija kada si zaljubljen i zbog toga imaš tremu, neobičan si i nećeš više da se šališ stalno, ali meni se to još nije desilo.

(Aleksa Trampić)

– Simpatija je kada ti se neko svidi i onda se zaljubiš u njega i on ti se i dalje sviđa. Sramota te je malo, jer imaš leptiriće u stomaku i ne znaš to da sakriješ, pa misliš da svi gledaju u tebe.

(Stefan Trkulja)

– Svi kažu da nemaju simpatiju ili je kriju kao tajnu, ali kada ti se neko sviđa to ne možeš da sakriješ. Čim ga pogledaš, jednostavno se osećaš nesigurno i ne znaš šta bi mu rekao.

(Ivona Melović)

– Mislim da je to kada ti je neka devojčica slatka i voleo bi sa njom da se igraš, ali se stidiš da joj to priznaš.

(Filip Makivić)

– Kada se dvoje vole, oni su jedno drugom simpatija i provode vreme zajedno, ali uglavnom ne znaju šta da kažu kada se pogledaju.

(Irena Azizović)

– Svi se smeju kad se priča o simpatiji, jer im je neprijatno.

(Mitar Sejdović)

Po čemu se razlikuju muškarci i žene?

– Žene su uglavnom balerine, stalno kupuju maskare i karmine ili spremaju ručak, a muškarci gledaju televiziju.

(Stefan Danilović)

– Razlikuju se po fizičkom izgledu i poslovima koje obavljaju, pa tako muškarci rade po dvorištu, a žene šire veš, kuvaju i pomažu deci.

(Marija Grujić)

– Žene su lepše i one brinu o deci ili čiste kuću, dok muškarci vode decu da im nešto kupe i pomažu im kada nešto ne znaju.

(Lazar Nikolić)

– Žene su majke, a muškarci očevi. One su zadužene da kuvaju, spremaju kuću i prave frizure, a oni da kose travu, seku drva i popravljaju automobile.

(Mila Dimitrijevski)

1
Ostavi komentar

Povezani članci

Vesti

Instagram