U borbi protiv virusa porodicu čuvamo prirodom

Kako su brojne studije tokom poslednjih nekoliko godina pokazale, ekstrakt ploda crne zove ima neverovatna svojstva kada je u pitanju zaštita od virusa.

Naime, on deluje tako što sprečava ulazak virusa u ćeliju, pritom aktivirajući imunitet da adekvatno odgovori. Svojim antivirusnim dejstvom, ekstrakt ploda crne zove blokira replikaciju virusa, čak i nakon ulaska virusa u ćeliju i to u različitim stadijumima virusne infekcije.

Primena ekstrakta ploda crne zove se preporučuje putem preparata, poput sirupa Bimunal imuno, koji je dostupan i na našem tržištu. On sadrži ekstrakt ploda visokog kvaliteta, a proizveden je u kontrolisanim proizvodnim uslovima, savremenom tehnologijom.

Kako crna zova deluje protiv virusa

Kako je dokazala studija objavljena u američkom stručnom magazinu pod nazivom Journal of Functional Foods, komponente ploda crne zove demonstriraju različita terapeutska svojstva u borbi protiv virusne infekcije gripa.

Studija je pokazala da:

  1. Ekstrakt ploda zove sprečava vezivanje virusa za ćeliju.

Komponente ploda zove sprečavaju vezivanje virusa za ćeliju na dva načina – direktno i indirektno.

  • Direktno Blokirajući proteine kojima se virusi ‘’kače’’ za ćeliju, kao i onih proteina koji omogućavaju ulazak virusa u ćeliju.
  • Indirektno – Stimulacijom produkcije citokina („ćelijskih glasnika“), koji imaju ulogu u koordinaciji različitih vrsta ćelija imuniteta da bi organizam dao što bolji odgovor na ulazak virusa.
  1. Ekstrakt ploda zove sprečava razmnožavanje virusa u ćeliji

Pokazano je da određene komponente ekstrakta ploda zove, još efikasnije sprečavaju da se virus u ćeliji dalje razmnožava. Dokazano je da ekstrakt ploda zove zaustavlja dejstvo enzima koji omogućava razmnožavanje virusa u ćeliji, ujedno zaustavljajući i njegov izlazak iz ćelije i dalje širenje.

Crna zova jača imunitet cele porodice


Svojim kontinuiranim dejstvom crna zova deluje na
jačanje imuniteta.

Redovnom, odnosno svakodnevnom primenom se obezbeđuje održavanje koncentracije aktivnih sastojaka ploda zove u krvi. Na taj način se organizam štiti od delovanja virusa.

Preporuke su sačinjene na osnovu koncentracije, gde 15ml sirupa sadrži 100,5 mg aktivne supstance ekstrakta ploda crne zove, što je ekvivalentno 1g svežeg ploda zove.

Ukoliko do simptoma virusne infekcije ipak dođe, zbog sprovedene prevencije  simptomi su ipak blaži.

Zaštita od virusa dostupna po solidarnoj ceni

U toj realiziciji su učestvovali svi zajedno, uspevši da obezbede solidarnu cenu za celu zajednicu.

Spisak apoteka u kojima se Bimunal imuno prodaje po solidarnoj ceni možete pogledati OVDE.

*Golnoosh Torabian, Peter Valtchev, Qayyum Adil, Fariba Dehghani. Anti-influenza activity of elderberry (Sambucus nigra). Journal of Functional Foods, 2019; 54: 353 DOI: 10.1016/j.jff.2019.01.031

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1756464619300313

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA