Trudovi počeli u sred vode

Obrenovčanka Tanja Karadžić (35) u petak uveče na svet je donela ćerku Minu u beogradskom porodilištu u Višegradskoj.

Tanja i Mina | Foto: Jelena Vučetić

Nakon što su je spasilačke ekipe evakuisale iz stambene zgrade, ona je sve vreme imala trudove, ali je helikopterom prebačena u Breograd i u toku večeri se porodila prirodnim putem.

 – Trudovi su mi počeli dok smo bili zarobljeni sa porodicom na petom spratu zgrade, dok smo bili u porodičnoj poseti. Ispod nas je sve bilo poplavljeno, nije bilo izlaza. Čamcima su me prvo prevozili pa sanitetom do Beograda. Na svu sreću, sve se dobro završilo i stigla sam da se porodim u Beogradu. Bila sam veoma uplašena – kaže Tanja za „Blic“, dodavši da su ćerkici dali ime Mina jer se njenom suprugu svidelo budući da već imaju sina Vuka Karadžića.

Presrećna je zbog toga što je na svet donela zdravu ćerku. Ipak, veoma je uznemirena jer je suprug još u ugroženom području.

– Sina su uspeli da evakuišu sa mnom, ovde je u Beogradu sa mojom porodicom, ali o suprugu ništa ne znam. Ostao je zarobljen u Obrenovcu, nemam nikakve informacije o njemu, niti gde je, niti da li je dobro. Nadam se da će ga pronaći ili da će mi se nekako javiti.

Načelnik porodilišta Aleksandar Stefanović zadovoljan je kako je porođaj protekao.

– Beba ima čak četiri i po kilograma i dobila je ocenu devet. Ovo je jedna divna vest u ovoj katastrofi – kaže Stefanović.

Sa suprugom nemam kontakt

Tanja je na bezbednom sa decom, ali apeluje na sve koji imaju neke informacije o njenom suprugu i ostalim članovima porodice da joj jave. Nemaju struju, telefoni ne rade i nema nikakav kontakt s njima. Tanjin suprug nema informacije o tome da se u najboljem redu porodila, kao i da mu se ispunila želja da dobiju malu Minu.

Izvor: Alo

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA