Tri nove knjige iz edicije Otvori prozorčić

Tri nove knjige iz edicije Otvori prozorčić pomoći će detetu da uz smeh i igru sazna mnoge zanimljivosti. Reč je o kartonskim slikovnicama s prozorčićima koje su namenjene deci u uzrastu do tri godine.

Vrednost ovih knjiga, pored njihove vizuelne privlačnosti i edukativnosti, jeste i u tome što su delo domaćih autora – Dušana Pavlića, jednog od naših najboljih i višestruko nagrađivanih ilustratora, i Simeona Marinkovića, pisca više od stotinu dečjih knjiga. Njih dvojica uživaju u tome da rade zajedno, da rečima i ilustracijom jedan drugog dopunjuju i time obogaćuju knjige. 

Nove slikovnice Mame, tate i mladunci, Moja osećanja i Šta je gore, a šta dole upoznaju mališane s prvim rečima, podstiču maštu, razvijaju istraživački duh i sposobnost dovođenja slika i pojmova u međusobnu vezu. Otvaranjem prozorčića, iza kojih se kriju iznenađenja, najmlađi čitaoci će na zabavan način naučiti da pravilno imenuju životinje i njihove mladunce, saznaće kako sve mogu da se osećaju u različitim situacijama i šta mogu da urade da bi se osećali bolje i otkriće važne pojmove i odnose među stvarima (napred-pozadi, puno-prazno, daleko-blizu, plitko-duboko i druge). 

Jednostavan tekst u stihu i tople ilustracije prilagođene su najmlađima, a prozorčići koji se otvaraju pretvaraju kartonske slikovnice u zanimljive igračke. Pitanja upućuju decu na posmatranje, zapažanje, razmišljanje i zaključivanje, što pomaže razvoju mašte i inteligencije. Koncipirane na taj način – kao kombinacija knjige i igračke – idealne su za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi kod najmlađih čitalaca.

Napisao Simeon Marinković
Ilustrovao Dušan Pavlić

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA