Tajne koje drugi znaju o vašoj deci

Šta vaše dete tačno misli, govori i radi kada niste u blizini? O tome govore učitelji, profesori, direktori škola, treneri i školski psiholozi koji provode s njima dosta vremena, a oni su odgovarali iskreno i anonimno…

Foto: Flickr

Vaše dete želi da priča o porodičnim problemima koje ne razume

-Mislite da ono što se događa kod kuće ostaje kod kuće? Mi čujemo sve o vašim finansijskim problemima, gadnim svađama i problemima s alkoholom. Na kraju saznamo previše toga o svima – direktor.

-Klinci otkrivaju sve vaše tajne sve vreme – novac, vera, politika… Čak je bila spomenuta i tatina vazektomija -Učitelj.

Otvoreniji su kad nema vas u blizini

-Vaše dete je mnogo manje sramežljivo i sposobnije nego što vi mislite – školski savetnik.

Da, deca vas lažu. Čak i ona deca koja dobijaju sve petice

-Nemojte mi reći da vam vaše dete nikad ne bi lagalo. Sva deca greše, a najbolji učenici su često i najuplašeniji kada treba da priznaju svojim roditeljima da su nešto uprskali – direktor.

Vaša deca bi volela da vi ne znate baš sve

-Vaše dete ne želi da budete stručnjak u sportu koji on trenira. Verujem da s vremena na vreme neki novi sport postane izuzetno popularan među decom i mladima, jer klinci znaju da njihovi roditelji nemaju pojma o tome, pa najviše što mogu da učine jeste da dođu da ih posmatraju kad igraju utakmicu ili su na takmičenju – trener.

Vaša deca zabušavaju u učenju iz raznih razloga

-Većina dece ne provodi ni blizu toliko vremena učeći i pišući domaće zadatke koliko tvrde. Mnogo puta mogu sa sigurnošću da vam kažem da je sve što su naučili o nekoj temi upravo ono što smo radili zajedno na instrukcijama – instruktor.

Vašem detetu možda nedostaju neke osnovne životne veštine

-Deca su nekada nakon škole išla napolje i igrala se, a probleme su rešavala samostalno. Danas im, uz televizore i računare, nedostaju osnovne veštine komunikacije. Ne znaju kako da se nose s osećanjima koja će ih povrediti i to moraju da podele s učiteljem, koji mora da im pomogne – učitelj.

Vaša deca su rastresena

-Vrlo je teško danas podstaći decu da se koncentrišu na nešto.Imao sam igrače koji bi slali SMS poruke u svlačionici pre utakmice. Prošle godine sam izbacio jednog dečka s treninga zato što je prošvercovao mobilni telefon u čarapi -trener

Izvor. Magazin

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA