Šta odmah treba da uradite kada se jave simptomi virusne infekcije?

Iznenadna malaksalost ili malo zapušen nosić? Grebuckanje u grlu ili nagli porast tempearture? Iako se simptomi prehlade i gripa donekle razlikuju, važno je da ih uočite odmah, kako biste dete što bolje zaštitili i što brže počeli da ga lečite. 

Foto: Pixabay

Simptomi virusne infekcije se javljaju veoma brzo nakon što se dete zarazi, obično već za tri do pet dana nakon što se ono došlo u kontakt sa virusom. Ukoliko je prehlada u pitanju, simptomi se mogu javiti i već sutradan nakon što se dete inficiralo.

Najčešći prvi simptomi su: zapušen nos ili curenje iz nosa, upaljeno grlo, grebuckanje ili bol u grlu, kašalj, kijanje, bol u mišićima, malaksalost, umor, povišena temperatura.

I dok se kod prehlade simptomi javljaju postupno, jedan za drugim, simptomi gripa nastupaju naglo i istovremeno.

Prvi simptomi – šta činiti

Kada primetite prve simptome kod deteta, vreme je odmah reagujete. Šta bi tada trebalo da uradite?

Ograničite kontakte deteta sa drugom decom, ali i sa odraslima koliko god ste u mogućnosti. Nemojte dete voditi u vrtić ili ga slati u školu. Na taj način smanjujete mogućnost za dalje širenje virusa u kolektivu među drugom decom.

Omogućite detetu da miruje i unosi više tečnosti. Uz ove mere oporavak će biti lakši i brži.

Primenite odmah prirodno rešenje za prehladu i grip. Primena se preporučuje što ranije, najbolje u prva dva sata od pojave simptoma virusne infekcije.

Simptomi virusne infekcije

Postoji na stotine različitih virusa i oni se veoma lako prenose među decom, naročito u kolektivima – vrtićima, školama, boravcima, na dečijim slobodnim aktivnostima…

Zbog toga su svi simptomi veoma dobro poznati gotovi svim roditeljima:

  • upaljeno grlo
  • zapušen nos i/ili curenje iz nosa
  • crvene i suzne oči
  • povišena temperatura
  • kašljanje i kijanje
  • osip na koži
  • povraćanje i/ili dijareja
  • umor i letargičnost
  • gubitak apetita

Prirodno rešenje za prehladu i grip

Viranto Forte je prirodni sirup koji sadrži jedinstvenu formulu sastojaka i kao takav on je prirodno rešenje protiv prehlade i gripa.

Viranto Forte sadrži Pelargonium sidoides (ekstrakt korena južnoafričke muškatle), klinički najispitivaniju lekovitu biljku, za koju postoji najviše dokaza u terapiji respiratornih infekcija. 

Sirup sadrži i ekstrakt ploda crne zove, koja takođe ima dokazano jako dejstvo na viruse, visoku koncentraciju potpuno prirodnog vitamina C iz ekstrakta acerole i šipurka, i cink.

Najbolje je da ga primenite odmah kada se pojave rani simptomi, najbolje u prva 2 sata nakon pojave simptoma.

Viranto forte je prirodno rešenje za prehladu i grip i primenjuje se kod kašlja, grlobolje i upale sluzokože gornjih disajnih puteva.

Tekst je pisan u saradnji sa brendom Viranto forte

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA