Šta da uradite ako vam se dete izgubi u tržnom centru?

Ako ste roditelj onda znate da je gubljenje deteta na frekventnim mestima poput šoping centara, zooloških vrtova ili stadiona prava noćna mora. U trenutku kada shvatite da vaš mališan nije uz vas, nemoguće je da ostanete pribrani.

Foto: Pixabay

Jedna Novozelanđanka nedavno je izgubila dvogodišnjeg sina u robnoj kući, a pronašla ga je zahvaljujući triku sa TikToka na koji je naišla pre nekoliko meseci.

Čim je shvatila da joj je sin odlutao, rekla je prijateljici da obavesti osoblje robne kuće da se pobrinu da mališan ne izađe iz radnje. Druga prijateljica pretražila je područje na kom je poslednji put viđen.

Majka je počela panično da trči kroz prolaze i da pretresa vešalice sa odećom.

– To je bilo najstrašnijih 10 minuta mog života – napisala je kasnije na Fejsbuku.

Ali onda se setila trika sa TikToka koji je pre nekoliko meseci objavila blogerka Džes Martini. “Kada izgubite dete, nemojte tražiti samo vlastitim očima, već počnite da opisujete kako vaše dete izgleda.

– Počela sam da vičem: “Tražim malog dečaka, nosi žutu majicu i ima smeđu kosu. Ima dve godine i zove se Nathan”, otkrila je.

Alarmirajte sve u svojoj okolini

Ostali kupci automatski su se uključili u potragu za detetom, čime su se smanjile šanse da joj potencijalni otmičar sina odvede u nepoznatom pravcu. Naposletku je mališana pronašao muškarac koji je čuo njen opis.

Sve je stvar ponavljanja!
Džes Martini, blogerka specijalizovana za roditeljstvo, objavila je video u kom je podelila najbolji način za pronalazak izgubljenog deteta. Radi se o odličnom savetu jer je automatska reakcija većine roditelja da dozivaju imena dece ili ih traže bez reči.

– Vičite jasno i glasno. Recite da ste ih izgubili, opišite ih i ponavljajte, ponavljajte, ponavljajte. Svi će biti na oprezu, a ako neko pokuša da otme vaše dete, to će drastično smanjiti njegove šanse da pobegne – objasnila je blogerka.

@jesmartiniPSA that I feel can save kids and I’ve used- if your child goes missing in public #momsoftiktok #PSA #nojudgement #fyp #4up #besafe #parentsoftiktok♬ original sound – Jess martini

Novosti

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA