Spasonosne knjige za roditelje

Saznajte zašto je ovo serijal po kom je Toni Ros postao najpoznatiji u Velikoj Britaniji, i pre saradnje sa Dejvidom Valijamsom. I zbog čega je napravljen i televizijski serijal.

Toni Ros: Mala Princeza – Neću da perem ruke!

Mala Princeza – Neću da idem u krevet!

Kategorija: 0-6 godina, edukatori

Tagovi: buntovništvo, humor

Ključne reči: humor, deca, mikrobi, čudovišta, toni ros

Prikaz: Mala Princeza neće da pere ruke! Ni nakon igranja sa psom. Ni nakon korišćenja noše ili toaleta. Nakon igranja napolju. Nakon kijanja. Pre jela… A neće ni da ide u krevet onda kada nije umorna niti da ustaje onda kad jeste. Njeni argumenti su jaki: ’hoću čašu vode’, ’u garderoberu je čudovište’, ’ne plašim se ja, plaši se moj plišani meda’, ’iznad mog kreveta je pauk i ima dlakave noge’…

Pa ipak, ruke se moraju prati i u krevet se mora ići. Zato su ovo spasonosne knjige za roditelje. Jer će deca iz njih saznati za mikrobe koji su nevidljivi, kao i da čudovišta ispod kreveta ne postoje.

Saznajte zašto je ovo serijal po kom je Toni Ros postao najpoznatiji u Velikoj Britaniji, i pre saradnje sa Dejvidom Valijamsom. I zbog čega je napravljen i televizijski serijal.

Ø  prelepe slikovnice za zajednička čitanja sa decom, za druženja, uspavljivanja, tešenja

Ø  humor Tonija Rosa u kom će deca uživati, jednako kao i u ilustracijama

Ø  jednostavno slikovito objašnjenje deci zašto je važno prati ruke

Ø  slikovnica kao odličan povod za razgovor o strahovima koji se najčešće javljaju noću

O piscu: Toni Ros (1938) je britanski ilustrator i autor dečjih slikovnica. U Velikoj Britaniji najpoznatiji je kao autor serijala o Maloj Princezi po kojoj je napravljen televizijski serijal. Takođe je poznat kao ilustrator knjiga Dejvida Valijamsa. Tokom karijere promenio je mnoštvo poslova, bio je karikaturista, grafički diznajner, umetnički direktor u marketinškoj agenciji, predavač.

Dobitnik je prestižne nagrade Deutscher Jugendliteraturpreis 1984. za ediciju na nemačkom jeziku Ich komm dich holen! (I’m coming to get you!). Za doprinos dečjoj književnosti 2004. bio je u nominaciji za prestižnu dvogodišnju Hans Kristijan Andersen nagradu u Velikoj Britaniji.

Preporuka Gardijana:  „Urnebesno i spasonosno za roditelje.”

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA