Seksualna intimnost za mame

Centar za mame poziva vas na besplatnu radionicu „Seksualna intimnost za mame“ sa Sarom Dž. Svoford, 20. septembra od 17 do 19 časova u joga studiju Shiva Shakti u Beogradu.

Foto: Flickr

Svi znamo kako se prave bebe, ali zašto je onda tako teško razgovarati o seksu pošto se beba rodi?
Na ovu radionicu pozivamo mame beba i dece mlađeg uzrasta kako bismo razgovarale o tome zašto se seksualni život novih majki toliko menja. Svi znamo za najčešće uzročnike: iscrpljenost, hormonalne promene i manjak slobodnog vremena koje bismo mogle da provedemo sa partnerom. Ipak, mnoge mame se pitaju da li to što ih seks više ne interesuje kao ranije znači da nešto nije u redu sa njima. Još kada uzmemo u obzir kulturne i porodične norme koje nas nekad nagnaju da mislimo da kako spominjanje seksa nije ni poželjno, onda ne čudi što mame ne znaju kome da se obrate.

Sara Dž. Svoford je magistarka javnog zdravlja, seksualna edukatorka, mama i autorka knjige „Od Jao do Aaaaa… Novi vodič kroz seks za mame posle rođenja bebe”. Ona će oterati vaše sumnje i nedoumice i pokazati vam kako je slab libido potpuno uobičajen za prve dane novopečenih mama.

Sara će na radionici govoriti o razlozima zbog kojih većina novih mama prolazi kroz promene i izazove u seksualnom životu i pokazaće, kroz praktične i neopterećujuće korake, na koji način ponovo uspostaviti kontrolu u svom seksualnom životu.

Svrha ove radionice nije da nauči mame kako da imaju što više seksa. Ono što želimo da uradimo je da podržimo mame, da im pomognemo da ponovo osete koliko su one same važne, da su svesne važnosti poznavanja sopstvene seksualnosti, bez obzira na to koliko seksa trenutno imaju ili nemaju.

Sara će nam se pridružiti direktno iz Amerike, te će svoju interaktivnu radionicu voditi putem Skajpa, a  simultani prevod će raditi Nora Šaponja.

„Seksualna intimnost za mame“ je prva radionica u novom serijalu besplatnih mesečnih radionica Centra za mame posle letnje pauze. Pored radionica, Centar za mame sa zadovoljstvom najavljuje sledeći Bazar mama preduzetnica koji će se održati 12. oktobra u tržnom centru Delta City i koristi ovu priliku da pozove mame preduzetnice koje su zainteresovane da izlažu na Bazaru da se jave na centarzamame@gmail.com

Centar za mame je udruženje građana koja se zalaže za radna prava mama, organizuje besplatne treninge i radionice, umrežuje i podržava mame i promoviše zdrav i aktivan stil života. Vizija Centra za mame je Srbija u kojoj mame nisu diskriminisane, gde je njihov značaj za zajednicu i društvo prepoznat i gde svaka mama ima mogućnost da ostvari svoj pun potencijal.

Studio Shiva Shakti nalazi se kod Južnog bulevara i do njega vode autobuske linije 25, 26, 46 i 55. Adresa studija je Braće Radovanovića 36 a sajt sa dodatnim informacijama o studiju je http://www.shivashakti.rs/

 

Zbog ograničenog broja mesta, molimo vas da se prijavite na centarzamame@gmail.com.

Mame sa bebama u naručju su dobrodošle!

Podeli:

Komentari

  1. Nemanja Carovic says:

    Sve pohvale, izuzetno lepa radionica. Imate punu podrsku od nas. Mi u Atma Joga u Beogradu http://www.atmajoga.com se trudimo da podrzimo mame kako pre tako i nakon porodjaja jer je joga predivna.


Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA