Saveti pedijatra: Kako pravilno očistiti nosić bebe? (video)

Česte su sutacije da bebe, sa manjim ili većim pauzama imaju zapušen nosić nedeljama! Zato moramo da se obučimo da “servisiramo” bebin nosić, držeći ga prohodnim i čistim.

zapušen nosic

Zašto se bebi zapuši nosić i zašto je to problem? Izuzetno je  važno znati kako se bebi pravilno čisti nosić

Kada i kako bebi pravilno očistiti nosić, pogledajte u videu

Podeli:

Komentari

 1. Lana says:

  Super edukativan tekst i video :))))) HVALAAAA

 2. Marija Pavlov says:

  Ima i “nosko” koji se nastavi na cevku usisivaca!!! Pokazao se kao najdelotvorniji za izvlacenje sekreta iz nosa!!! Preporucujemo svima,isprobano i bezbedno!!!

 3. Marija says:

  Postovani, kupila sam fizioloski sa ovakvim mehanizmom i nije mi jasno koliko dugo treba da se drzi pritisnuto da sprej ide. Cini mi se da moze da se drzi sve dok se cela boca ne isprazni, a ja ne znam koliko detetu treba.. Dal da pritisnem samo 2 sekunde ili da drzim duze.. Hvala

  • MojPedijatar says:

   Kod MARISSIMA je to lako – samo pritisnete i pustite – tako se obezbedi protok prečišćene morske vode kroz nosić, i to BEZ opasnosti da se beba povredi. To se naravno može ponavljati.

   • srba tasic says:

    i moj unuk od 1,5 mes.ima velike probleme koji proizvodi sljam koji se akomulirao duboko i koji je nedodirljiv.upotrebljavali smo sve vrste aspiratora i razne vrste fizioloskog rastvora ali bez vidnih rezultata.beba ocigledno ima problema i to velikih sto se manifestuje u duzini spavanja,ishrani,raspolozenju,disanju…Smatram da je problem što kapi-sprejevi fiziol.rastvora ne dopiru do akomulacije sekreta ili nedovoljno ga razgradjuju te aspiratori ne mogu da ga pokrenu i izvuku.Ne znam da li sam u pravu ? Ako neko ima dobar savet kako da pomognem unuku u vezi ovog velikog problema,neka se javi….UNAPRED HVALA

 4. Valentina says:

  Poštovani,
  Moja djevojčica od 4 godine ima sekret u nosu već duže vrijeme ( oko 20 dana), zelen i suh je. Ispiram nosić fiziološkim rastvorom gotovo svako jutro i naveče pred spavanje kada mi to dozvoli, Uglavnom do sada je stalno bio zelen suh sekret ali pojavila se i krv u tom sekretu, pa je čak počela i kašljuckati. Molim Vas za savjet. Hvala

  • MojPedijatar says:

   Da nastavite (strpljivo i uporno) ispiranje nosa, ali potražite HIPERTONI rastvor prečišćene morske vode…pa da se prati.

   Sve dok NEMA povišene temperature, LEPO jede, raspooložena je i aktivna, a NEMA kašlja u napadima – nema potrebe da se zuri sa pregledom.

 5. Pavel says:

  Odlican savet.

 6. Marija says:

  Poštovani, moja beba ima dva i po meseca i još iz porodilišta vuče zapušen nosić. Probali smo fiziološkim, morskom vodom ali ništa ne pomaže! Sluznice su natečene i kada joj stavim morsku vodu sa pantenolom jedino taj otok malo splasne ali zapušenost ostaje! Imamo usni aspirator ali ništa ne može da se izvuče iako se čuje da je pun, samo što je to negde duboko začepljeno. Beba takođe kija a sada je počela i da kašljuca jer ne može da diše na nosić. Smeta joj i u spavanju i u sisanju…svi nam kažu da samo koristimo fiziološki a evo skoro već 3 meseca to ne pomaže a bebi je sve gore, očajni smo!:((((

 7. Nina says:

  Poštovani,
  Kako pravilno dozirati količinu Marissimo spreja u nosić?
  Beba mi je mala, ima dve nedelje, primetila sam malo slinica u jednoj nozdrvi. Nosić nije zapušen, ali bih preventivno koristila napomenut sprej.
  Da li jedno pritiskanje (da se tako izrazim) obezbeđuje dovoljnu količinu spreja?
  Hvala Vam unapred na odgovoru,
  Pozdrav!

Strana 1 od 212>

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA