Saveti čuvenog ruskog pedijatra: To što se žrtvujete za decu, ne znači da vam nešto duguju!

Jedan od najpriznatijih pedijatara Evgenij Komarovski podelio je savet roditeljima šta je potrebno za srećnu porodicu i pravo vaspitanje dece.

Foto: Pixabay

Najbitniji savet za sve očeve je taj da njihova najveća briga mora biti majka njihove dece, njeno psihičko blagostanje, a sve ostale probleme s rodbinom i drugim ljudima treba da rešava sam, kako bi se ona u potpunosti mogla posvetiti deci.

Biti otac

Biti otac nije samo napraviti dete, već napraviti čoveka od njega. Najlakše je napraviti dete, ali ono bitno je najteže i oko toga se treba truditi od prvog dana. Srećno dete je ono koje ima i tatu i mamu, koji imaju vremena za njega, a ne da ga samo vole. Deci je potrebna i ljubav i vreme provedeno s njima.

Srećno dete

Srećno dete je ono koje je najpre zdravo, a tek nakon toga dolaze na red pamet i slobodne aktivnosti.

Ne preopterećujte decu slobodnim aktivnostima u želji da budu napredni i najbolji. Oni će sami s vremenom pokazati svoja interesovanja. Deca vam nisu ništa dužna. To što se žrtvujete za njih, što radite na njima ne znači da vam nešto duguju. Jedino ko je u toj priči kome dužan ste vi njima.

Zdravstveni problemi

Nema tog pedijatra koji može rešiti sve zdravstvene probleme vašeg deteta. To je vaša briga. Deci koja su tokom godine često bolešljiva treba odlazak na selo. Treba im slobodno vreme za trčanje, otkrivanje prirode i boravak u prirodi.

Udomite psa

Deci koja se brzo razboljevaju treba životinja, najbolje pas. Zašto je to tako? Zato što će pas naterati roditelje da izađu napolje barem dva puta na dan i odvedu decu u šetnju.

Poznati pedijatar kaže da se većina dece rađa zdrava, a da im kroz vreme zdravlje narušavaju medicinski radnici i sami roditelji.

Autor: Stil/Miss7.mama.24.sata.hr/ Kurir

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA