Prvi Sajam alergija u Srbiji – besplatni pregledi alergologa, pulmologa i dermatovenerologa

Prvi Sajam alergija pod sloganom “Alergični na sve – osim na ljubav” održaće se u subotu 21.05.2022. od 11 do 15 sati kod Muzeja savremene umetnosti u parku Ušće u Beogradu.

Pored druženja, pacijenti i nedijagnostifikovani pacijenti imaće prilike da obave besplatne preglede specijalista iz ove oblasti – alergologa, pulomologa, dermatovenerologa. Takođe će moći da se posavetuju sa nutricionistom oko ishrane i nauče kako se prave kolači bez alergena. Tokom Sajma biće organizovani i razni drugi sadržaji za roditelje sa decom sa alergijama na hranu, astmom i atopijskim dermatitisom.

“Alergični na SVE – osim na ljubav je slogan prvog sajma alergija koji se održava u našoj zemlji povodom obeležavanja meseca alergija u maju. Da je zdravlje na prvom mestu osetili smo u toku pandemije, a da je epidemija alergijskih oboljenja zapostavljenja osetili smo na sopstvenoj koži,” kaže Snežana Šundić Vardić, predsednica nacionalnog udruženja “Alergija i ja” i dodaje:
“Cilj ove manifestacije je razvoj svesti o alergijskim oboljenjima, pomoć i podrška pacijentima sa alergijama, čime se udruženje posvećeno bavi već pune četiri godine. Diskriminacija i poteškoće u svakodnevnom funkcionisanju su realnost osoba sa alergijama, a posebno porodica sa decom sa alergijama. Želimo da se to promeni.

Na Sajmu smo obezbedili besplatne preglede alergologa, pulmologa, dermatovenerologa, savete nutricioniste, kao i radionice za decu sa alergijama na hranu, astmom i atopijskim dermatitisom.”

Detaljnije informacije možete pronaći na sajtu www.alergijaija.com.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA