Prvi dan škole: Kako prilagoditi dete novoj sredini? 

Polazak deteta u školu je velika promena za dete, ali i za roditelje. Kako prilagoditi dete novoj sredini i kako mu možete pomoći da prebrodi taj period odvajanja od porodice, samo su neka od pitanja roditelja na koja su odgovre dali učiteljica Anita Gvero i Darko Eger, direktor osnovne škole “Kneginja Milica”.

Foto: Canva

Kako kaže učiteljica za emisiju “150 minuta”, detetu je, pre svega, potrebno zdravo porodično okruženje kako bi sa sigurnošću krenulo u novo poglavlje svog života – u osnovnu školu.

“Ne treba da postoji strah, grč i trema. Od temperamenta deteta zavisi kako će se ono naviknuti na novo okruženje, a učitelji su tu da mu pomognu da se prilagodi novoj sredini”, kaže učiteljica, dodajući da bi svaki roditelj, prvenstveno, trebalo da se interesuje za emotivno i psihološko stanje deteta, a ne za njegovu ocenu.

Sa njenim stavom saglasan je i direktor Darko Eger koji je u nastavku emisije objasnio kako funkcioniše početak škole.

“Dan ili dva pred prvi septembar je upoznavanje roditelja sa opštim pravilima, nastvnim programom ali i učiteljima. Tako da taj prvi dan roditelji dobijaju sve potrebne informacije u vezi sa radom”, kaže on.

TV prva

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA