Pročitajte kako đaci mogu da provedu raspust u prestonici

Školarci će i ovog leta na raspolaganju imati besplatne radionice. Programi će na nekoliko desetina lokacija trajati do 31. avgusta

ŠKOLARCI koji neće imati priliku da otputuju iz Beograda tokom letnjeg raspusta, neće se dosađivati dok se odmaraju od školskih obaveza. Skupština grada je i ove godine pripremila brojne besplatne sportske programe i kreativne radionice koji su počeli u ponedeljak i trajaće sve do 31. avgusta.

Udruženje likovnih umetnika Srbije organizuje radionice posvećene istraživanju kulturne tradicije čiji je cilj redizajn vizuelnih rešenja suvenira Beograda. Centar za likovno obrazovanje uvodi mališane u tehniku monotipije, kao i u tajne kaligrafije. U programu „Napravi lako, saznaj kako“, Savez nezaposlenih Beograda uputiće mališane kako se prave ogrlice od papira, kao i činije, torbe, flaše, čaše…

Letnja škola bubnjeva – ritam koji nosi“, program je Udruženja „Balkanska lavina“, dok će u Domu kulture u Bariču moći da uživaju u „Rokenrol surfovanju“. U kampu, koji će biti podignut u Zvezdarskoj šumi, Savez izviđača Beograda povešće mališane u „Letnju izviđačku avanturu“. Učesnici će, uz dozvolu roditelja, moći da prespavaju u kampu. Veoma zanimljiv program ponudio je Centralni institut za konzervaciju, u kome đaci mogu da se upoznaju sa tehnikama ručnog rada i njihovom primenom u savremenim konzervatorskim tretmanima.

Kreativne radionice iz keramike, slikarstva, mozaika biće organizovane u Umetničkoj galeriji „Stara kapetanija“, dok će Prijatelji dece Novog Beograda, već tradicionalno, okupiti mališane u radionici fresko slikarstva u OŠ „Ratko Mitrović“. U organizaciji „Prijatelja dece Zemuna“ mališani mogu naučiti da prave predmete od kože. Izložbama, naučnim tribinama i zanimljivim eksperimentima, Institut za nuklearne nauke Vinča uvešće mališane i one malo starije u čarobni svet nauke i to na omiljenim izletištima i šetalištima u Beogradu.

Leto od papira“, „Ludi letnji ples“, mala škola novinarstva, filmska radionica „Pazi mladost, Umetničko leto za decu pod Avalom, samo su neke od brojnih programa za mlade tokom leta.

 

PLIVANjE, TENIS, TEKVONDO

U SPORTSKIM centrima će tokom leta biti organizovane škole plivanja, vaterpola, malog fudbala, odbojke, tenisa, borilačkih sportova… Na Adi Ciganliji će do kraja avgusta biti otvoren kamp „Ada za decu“, gde će posetioci moći da nauče da voze bicikl, rolere i da igraju odbojku na pesku.

GDE NA ODMOR…

* SRC „Tašmajdan“ (Stari grad)

* CKS „Šumice“ (Voždovac)

* Pionirski grad (Čukarica)

* “Ljubomir Ivanović“ (Mladenovac)

* SRC „Olimp“ (Zvezdara)

* SC „Novi Beograd“ (N. Beograd)

* Ada Ciganlija (Čukarica)

* SRC Vračar (Vračar)

* NVO „Lenon“ (Obrenovac)

* „Teatar 13“ (Sopot)

* Stara kapetanija (Zemun)

* CK Grocka (Grocka)

* DK „Ripanj“ (Voždovac)

Izvor: Novosti

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA