ProbioKid immuno: Nagradni konkurs

Kada govorimo o snazi jednog naroda, ne smemo nikako da zaboravimo ključni element, a to je zdravlje naših najmlađih.

Od snage njihovog imuniteta zavisi imunitet budućih pokolenja i imunitet cele Srbije, imunitet koji je neophodan za pravilan rast i razvoj, za prevenciju virusnih i bakterijskih infekcija, za sprečavanje alergijskih reakcija i za unapređenje zdravlja celog organizma. Voleli bismo da vas danas motivišemo da razmišljate o imunitetu na malo drugačiji način, kao i o svom zdravlju, zdravlju sve naše dece i naših gledalaca, slušalaca i čitalaca.

Sveže voće i povrće su još uvek potreban, ali na žalost ne i dovoljan uslov za dobro zdravlje. Svedoci smo smanjene nutritivne i vitaminsko-mineralne vrednosti ovih namirnica, preko potrebnih deci. Našim najmlađima je potrebno nešto dodatno, nešto više, a brojne studije kod nas i u svetu govore u prilog upotrebi dobrih, probiotskih bakterija. Sve one su pažljivo selektovane, proverene i upakovane u preparat PROBIOKID IMMUNO. Kao dodatak ishrani, on pomaže u podizanju odbrambenih sposobnosti organizama dece, praktično od rođenja. Uz sveže voće i povrće i jednu kesicu PROBIOKID IMMUNO dnevno, možemo biti sigurni da će zdravlje dece i njihov imunitet biti ojačan!

Zašto je PROBIOKID IMMUNO važan?

Pomaže uspostavljanju i održavanju prirodnog balansa crevne mikroflore, doprinosi jačanju odbrambenih sposobnosti organizma, smanjenju incidence respiratornih infekcija, smanjenoj upotrebi antibiotika i prevenciji alergija kod dece. Kako je dokazano da se crevna flora beba na prirodnoj i veštačkoj ishrani razlikuje, mame koje koriste veštačku ishranu (adaptirane mlečne formule) imaju i dodatan razlog da svojoj bebi uvedu PROBIOKID IMMUNO kao dodatak ishrani. Takođe, on se preporučuje deci koja se pripremaju za polazak u kolektiv (jaslice, vrtići, škole) ili se već nalaze u njemu, jer su upravo u kolektivima različite vrste infekcija i najučestalije.

Prevencija je u našoj zdravstvenoj kulturi često zaboravljena. Zbog toga je kompanija Ivančić i sinovi odlučila da pokrene veliku akciju koja ima za cilj prevenciju i rad na jačanju organizma onih koje najviše volimo, a to su naša deca. Akcija će trajati tokom cele godine kroz niz različitih događaja i stvaranje Škole imuniteta za sve brižne mame, a za početak bismo voleli da uz vašu pomoć oglasimo Nagradni konkurs koji za cilj ima podizanje svesti o značaju prevencije i rada na imunitetu dece, što mora biti najvažniji svakodnevni zadatak svih roditelja.

Naša ideja je da stvorimo što veću virtuelnu, on-line, otvorenu bazu prikupljenih saveta o jačanju imuniteta kod dece. Pozivamo sve mame (naravno, i tate) da na facebook stranici PROBIOKID IMMUNO (www.facebook.com/ProbioKidimmuno) okače kratak video od 2-3 minuta (može biti snimljen telefonom ili tabletom) sa konkretnim savetom: Šta je to što oni čine da ojačaju imunitet svoje dece?

Naravno, uz savete mama, na stranici ćete naći i savete različitih stručnih lica, javnih ličnosti, sportista i predstavnika zdravih životnih navika.

Najposećeniji video prilog, sa najviše lajkova, dobiće i lepu nagradu – vikend odmor za celu porodicu na Zlatiboru. Konkurs je otvoren do 15. aprila.

Samo zajedno možemo podići svest ljudi (a posebno mama koje tradicionalno vode najveću brigu o zdravlju svoje porodice) o tome da kod dece ne treba lečiti posledice različitim, često jednokratnim i lošim rešenjima, već aktivno i stalno raditi na jačanju njihovog organizma i stvaranju otpornih i snažnih mališana!

Podeli:

Komentari

 1. Mina says:

  Poštovani, interesuje me da li se probiotici preporucuju svim bebama i deci preventivno? Moj sin ima 2.5 godine, a cerkica 9 meseci i u poslednje vreme im dajem probiotike.

  Da li je i redu koristiti različite vrste? Nakon koliko vremena treba da se menjaju vrste?
  Da li se pravi pauza između različitih sojeva?

  Moja beba je sa oko 4 meseca imala dijareju sa tragovima krvi u stolici, sto se rešilo upotrebom biogaia probiotika nakon mesec dana. Ipak, ostali su problemi sa tezim izbacivanjem gasova i tezim podrigivanjem donedavno, sada ima 9 meseci. Biogaia probiotik smo koristili do sada sve vreme. Kada sam probala da zamenim ovaj probiotik Multilac – om, kao da se vratila velika količina gasova posle 15 dana. Pa smo vratili biogaia probiotik.
  Htela bih preventivno da unapredim bebinu crevnu floru, pa me interesuje Vas savet kako je najbolje delovati, naročito kod bebica koje su od početka imale osetljiviji stomacic (bez ikakvih alergijskih manifestacija)?
  Beba je dojena, sada uvodimo treci obrok.

  Hvala unapred.

  • MojPedijatar says:

   Što se bebe tiče – Nastavite Biogaiu, a za 2.5 godisnje dete da se daje po potrebi.

 2. Mina says:

  Hvala najlepše na odgovoru.
  A da li se probiotici preporučuju majkama koje doje? I koji?
  S obzirom na to da mnogo citam o važnosti crevne flore, volela bih za vreme dojenja pozitivno da uticem na bebinu crevnu floru.
  Hvala jos jednom.


Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA