Priče o čudesnim rođenjima

Rođenje deteta je čudesan momenat u životu svakog roditelja. Ipak, ovaj predivni trenutak neretko može da se pretvori u pravu agoniju. Međutim, uz pozitivno razmišljanje i upornost, nekim porodicama se dese prava čuda, jer njihovi mališani, tek nekoliko dana stari, uspevaju hrabro da prevaziđu teške zdravstvene probleme i da ih svega izađu kao pobednici. Ako ne verujete u čuda, verovaćete kad pročitate ovih 8 priča.

1.  BEBA KOJA JE TRI PUTA POBEDILA SMRT

Mali Čarli Kolins uspeo je da nadmaši sva očekivanja-i to tri puta. Njegova mama Lusi morala je hitno da se porodi carskim rezom 9 nedelja pre termina. Kada se mali Čarli rodio, morali su da ga oživljavaju, jer se rodio potpuno plav i odmah je stavljen u inkubator.

Međutim, kada je Čarli imao samo 3 nedelje, dobio je srčani udar, a posle 28 dana u inkubaturu, pluća su počela da mu krvare. I pored svega što mu se desilo, Čarli je nastavio da se bori. Njegovi roditelji su mislili da neće preživeti i to tri puta, a nekim čudom Čarli je prevazišao sve to. Iako mu i dalje trebaju lekovi i kiseonik, on je jedan srećan mali dečak koji je tri puta pobedio smrt.

2.  NAJMANJA BEBA U BRITANIJI

Godine 2003, mala Alaja Hart se rodila tri meseca pre termina. Težila je samo 340 grama i bila je dugačka samo 17 cenimetara. Doktori su Alaji dali jedan procenat šanse da preživi, jer se njena pluća nisu dovoljno razvila. Negde oko petog meseca trudnoće, lekari su savetovali Alajinu majku da abortira, jer su smatrali da devojčica neće preživeti odmah po rođenju.

Međutim, njeni roditelji su rešili da održe trudnoću, a mala Alaja je posle 4 meseca u bolnici bila spremna da ide kući. Ona je sad zdrava devojčica normalne visine i težine, a uskoro će slaviti 11. rođendan.

3. BEBA KOJU SU MORALI DA ZAMRZNU

Mali Fredi Kuk se rodio kod kuće i čitavih 20 minuta nije disao. Njega su morali da ohlade na 33 stepena Celzijusa i onda da ga indukuju u stanje hipotermije da bi počeo da diše.

Fredijeva majka je pet dana probila termin i pozvala je babicu da dođe da je proveri. Babica je potom otišla i rekla da će se vratiti za par sati, ali kako je izašla, tako je Fredijevoj majci Niki počeo porođaj. Međutim, porođaj je bio komplikovan, a Niki se zapetljao oko pupčane vrpce i nekako zaglavio. Babice su morale posebnim pokretima da oslobode Fredija, ali on nije disao. Lekari u bolnici gde su ga doveli su tvrdili da će umreti, jer mu je mozak bio u opasnosti. Posle 72 sata, na Badnje veče, Fredijevi roditelji su mogli da ga drže u naručju. On je sada zdrav dečak sa potpuno zdravim mozgom.

4.  HRABRE SESTRE

Talita Mekgins iz Severne Karoline bila je presrećna kada je čula da nosi jednojajčane bliznakinje. Šest nedelja kasnije, tokom ultrazvuka, ta sreća pretvorila se u beskrajnu tugu, jer su joj lekari rekli da će joj obe bebe umreti ako pokuša na prirodan način da iznese trudnoću do kraja.

Bebe su bile različite veličine, a jedna je imala jako malo tečnosti u sebi. Doktori su rekli Taliti da je ovo uzrokovano retkim poremećajem koji se dešava kod jednojajčanih blizanaca, a gde jedan blizanac crpi svu krv i nutrijente iz drugog. Taliti su predložili da abortira oba deteta, da žrtvuje manju bebu ili da se opredeli za lasersku hirurgiju kojom bi se ispravio poremećaj i gde bi obe bebe mogle podjednako da se snabdevaju krvlju. Međutim, poslednjom opcijom je rizikovala i svoj i život svoje dece.

U 19. nedelji trudnoće, Talita je uradila lasersku operaciju i konačno čula dobre vesti. Obe bebe su bile dobro! Posle svega, Talita je bila na strogom mirovanju i u 36. nedelji rodila zdrave bebe bez ikakvih komplikacija.

5.  BEBA ROĐENA SA ORGANIMA VAN TELA

Mala Pajper Smit rođena je sa tri organa van tela. Njena mama Amanda je rekla da je mala Pajper imala bešiku, jetru i creva van svog stomaka. Ovaj defekt pogađa jednu od 2500 beba. Pajper je imala dugu i napornu operaciju kojom su joj svi organi vraćeni, a mišići povezani. Iako je imala 1 procenat šanse da preživi, Pajper je hrabra devojčica koja i dalje živi.

6.  BEBA KOJA SE VRATILA IZ MRTVIH

Jedna australijska majka rodila je blizance Džejmi i Emili u 27. nedelji trudnoće. Emili je rođena zdrava, ali je posle 20 minuta Emilin brat blizanac prestao da diše i doktori su ga proglasili mrtvim. Njihovi roditelji su bili potpuno skrhani i posle dva sata opraštanja i ljubljenja, desilo se pravo čudo. Odjednom, Džejmi je počeo da se bori za vazduh. Lekari su rekli da je to verovatno refleks, ali mu je majka potom dala malo mleka na svom prstu i Džejmi je počeo normalno da diše. Lekari nisu mogli da veruju. Džejmi se sada potpuno oporavio i ostaće upamćen kao dečak koji je pobedio smrt.

7.  NAJMANJA BEBA NA SVETU

Beba Amilija, čije ime znači prst na latinskom, rodila se u 21. nedelji trudnoće. Ona je najmanja beba koja se ikada rodila i preživela. Ona je imala samo 283 grama i bila dugačka 24 centimetara. Njeni roditelji, Sonja i Edi, imali su probleme da dobiju dete i konačno su uspeli veštačkom oplodnjom. Od početka, Sonjina trudnoća je bila komplikovana, a pored bebe je stajao ogroman krvni ugrušak.

U 19. nedelji trudnoće, Sonju su poslali u bolnicu jer joj nije bilo dobro, a doktori su utvrdili da je već počela da se otvara. Sonja je morala da leži u krevetu u određenom uglu da bi beba što duže ostala u njoj. Međutim u 21. nedelji, doktori su proverili Sonju i videli da noge male Amilije vire iz nje. Hitno su je odveli na carski rez, a malu Amiliju su stavili u inkubatur. Jedanaest dana posle porođaja, Amilija je bila dobro i poslali su je kući.

8.  BEBA KOJU SU UMALO ŽIVU SAHRANILI

Dženi Urtado iz Kolumbije, rodila je devojčicu u 27. nedelji trudnoće. Čim se rodila, proglasili su je mrtvom. Posle 12 sati, njeni roditelji su insistirali da je vide i da se oproste od nje. Kada su je stavili u kovčeg i zatvorili, njenom ocu se učinilo da je čuo plač. Prvo su mislili da umišlja zbog stresa, ali kada su otvorili kovčeg, videlu su da je devojčica živa. Mala Milagros, što znači čudo na španskom, stavljena je na intenzivnu negu. Lekari su objasnili da nekada otkucaji srca ne mogu da se detektuju iako je beba još živa, pa je zato Milagros čim su je stavili u kovčeg i utoplili, ponovo oživela.

Ovih 8 beba pokazuju da se čuda zaista dešavaju.

Izvor: Blic Zena

Podeli:

Komentari