Porodice sa ovim brojem dece su najsrećnije

Foto: Flickr Iako mnogi misle da se mnogočlane porodice teže nose sa organizacijom i finansijama, nedavno istraživanje je pokazalo kako su zapravo porodice sa četvoro i više dece najsrećnije. Istraživanje Univerziteta Edith Cowan iz Pertha otkrilo je da porodice sa više dece uživaju najveće životno zadovoljstvo. Čini se da više dece jednostavno znači i više…

Foto: Flickr

Iako mnogi misle da se mnogočlane porodice teže nose sa organizacijom i finansijama, nedavno istraživanje je pokazalo kako su zapravo porodice sa četvoro i više dece najsrećnije.

Istraživanje Univerziteta Edith Cowan iz Pertha otkrilo je da porodice sa više dece uživaju najveće životno zadovoljstvo. Čini se da više dece jednostavno znači i više sreće.

Nasleđivanje odeće

Sva ona simpatična odeća koju su deca prerasla može da dobije novog vlasnika.

Nakon trećeg, stres jednostavno nestaje!

Još jedno istraživanje potvrđuje da su roditelji s četvoro i više dece najmanje pod stresom, posebno u poređenju s roditeljima s troje dece. Strahovi s prvim detetom postaju sve manji i manji.

Druženje

U velikim porodicama nikad nema dosade! Zajedničko igranje uvek je dobra opcija, ako se dvoje od njih ne slažu, uvek se mogu da izaberu onu osobu sa kojom će se slagati.

Nesavršenost kao rutina

Nakon četvoro i više dece gotovo je nemoguće da održite sve savršenim. Haos preovladava i roditelji se slažu da je taj haos prihvatljiv.

Novosti

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA