“Ponudite pomoć, budite prisutni”: Tata koji je postao internet zvezda zbog svojih saveta o dojenju

Kada postanete roditelj, sve se u vašem životu menja.

Foto> Flickr

Mohamed Nitoto je tata koji stoji iza popularnog Instagram profila “Chronicles of Daddy”, a ovoge nedelje postao je viralni hit zbog svoje liste saveta kako muškarci mogu da pomognu mamama koje doje.

Nitoto je odlučio da prenese sopstvena iskustva budućim i novopečenim očevima pa je napravio spisak stvari koje bi muškarci trebalo da znaju o dojenju, piše Index.hr.

    • Kad se mama probudi u sred noći, ustanite i vi i pitajte je l joj treba pomoć ili čaša vode. Istina je da će većinu puta reći “ne”, ali sama činjenica da ste se ponudili će joj puno značiti.
    • Pitajte partnerku može li da se izmuze pa da vi preuzmete naredno hranjenje. Ponekad ženama treba bezbrižan odmor tokom kojeg neće morati da brinu o bebi.
    • Ne postavljajte vremensko ograničenje koliko bi dugo majka trebala dojiti dete. Ne radi se samo o hranjenu deteta već i zbližavanju s njim. Ne doji svaka majka dete jednako dugo, a tatama je to teško da shvate. Ne požurujte ih i ne narušavajte taj proces. Započećete svađu iz koje ne možete izaći kao pobednik.
    • Budite strpljivi. Znam da su očevi u prvim nedeljama jako uzbuđeni. Vaše vreme će doći brže nego što mislite. Bebe brzo rastu i što su veće i snažnije, to će više biti vremena za druženje s tatom.
  • Porodiljsko! Ako ga imate, iskoristite ga. Rane faze razvoja deteta nisu samo za mame. Uvek ćete moći da zaradite novac, ali neke stvari u životu nećete moći da ponovite. Niste veći muškarac ako ne iskoristite porodiljsko. Jednako je važno da i tate budu deo detetova života od samog početka.

b92

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA