Ponesite probiotik na put!

Zbog promene sanitarnih i klimatskih uslova, kao i vode i hrane, na putovanjima može doći do stomačnih tegoba i nastanka dijareje.

Mala deca su veoma osetljiva i naročito sklona putničkoj dijareji, zato što još uvek nemaju potpuno razavijen imunitet, pa njihov stomačić najčešće odreaguje kada se nađu u drugačijim klimatskim i/ili sanitarnim uslovima.

Mučnina i povraćanje, dijareja i bolan stomačić – priznaćete nije baš poželjan scenario kada sa detetetom krenete na putovanje. Zbog toga je probiotik za putovanje obavezan i neophodan gde god da vas je put poveo.

Probiotik za putovanje

Probiotik na putovanju pomaže i omogućava uspostavljanje zdravog balansa “prijateljskih” bakterija u digestivnom traktu detetata. Svojim dejstvom on eliminiše patogene bakterije iz detetovog tela i tako sprečava nastanak stomačnih tegoba.

Putnička dijareja je poremećaj rada digestivnog trakta zbog čega se javljaju bolovi i grčevi u stomaku praćeni retkom stolicom. Javlja se najčešće zbog konzumiranja hrane ili vode koja se razlikuje od one koju na koju je dete naviklo kod kuće.

Pravovremenom upotrebom probiotika možete sprečiti ozbiljne posledice u vidu dehidracije, koje su veoma česte kod dece kada povraćanjem ili dijarejom izgube puno tečnosti u kratkom vremenskom periodu.

Najbolji probiotik za putovanje

Najbolji probiotik za decu je onaj koji deca najlakše prihvataju, jer je to zapravo i jedini koji kod njih može da se primeni.

Probival choco je probiotik u obliku čokoladnih medvedića, teksturom i ukusom prilagođen deci. Ne sadrži šećer, konzervans, niti gluten, pa je zbog toga sve češće izbor mnogih roditelja.

On sadrži mlečno kiselinske bakterije koje su priorodni stanovnici crevnog trakta i najbolje ispitane probiotske bakterije. Dodatno, u sastavu se nalazi i prebiotik inulin koji je zapravo biljno vlakno, koje podstiče rast i aktivnost dobrih bakterija i omogućava normalni rad creva i celog sistema za varenje. Udurženim dejstvom sa probiotikom, prebiotik inulin ubrzava zaustavljanje dijareje ukoliko do nje dođe.

Probival choco sadrži i cink i vitamin C. Cink podstiče regeneraciju epitela crevne sluznice pomažući normalizaciju funkcije creva, skraćuje vreme trajanja dijareje i smanjuje težinu bolesti. Zbog izuzetnog učinka u povećanju odbrambene sposobnosti organizma, cink ojačava imunitet i umanjuje mogućnost pojave infekcije. Vitamin C, kao snažan antioksidans, doprinosi jačanju odbrambenih sposobnosti organizma i umanjuje iscrpljenost i umor, koji prate dijareju.

Kako se koristi probiotik za putovanje

Počnite da dajete detetu Probival choco tri dana pre putovanja. Nastavite svakodnevnu preventivnu primenu tokom celog putovanja i završite je tri dana nakon što se vratite sa odmora. Na taj način smanjujete mogućnost da dođe do poremećaja rada osetljivih stomačića.

Obavezno potražite medicinsku pomoć ako se kod deteta jave sledeći simptomi:

  • Neprestano povraćanje
  • Povišena temperatura (iznad 39°C)
  • Pojava krvi u stolici i teška dijareja
  • Suva usta i plakanje bez suza
  • Malaksalost i nemoć

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA