Počelo snimanje onlajn nastave za septembar

Država je, po svemu sudeći, rešila da je eventualni drugi talas epidemiije virusa korona ne zatekne nespremnu – prema saznanjima Nova.rs, uveliko se snimaju lekcije za onlajn nastavu za novu školsku godinu.

Foto> Pixabay

To ne znači nužno da će đaci od jeseni učiti gradivo isključivo kod kuće.

Informaciju redakcije Nova.rs da se već snimaju predavanja nastavnika za osnovne i srednje škole u Srbiji, koja bi se koristila u onlajn nastavi, potvrdio je i sam ministar Šarčević.

“Predavanja se snimaju”, kratko je potvrdio, bez dodatnih detalja.

Pred kamere su prvi put stali nastavnici, a deca su, prvi put, svoje učiteljice i profesore gledali na ekranu televizora i kompjuterskim monitorima.

Za osnovce je bilo lakše – nastavu su pratili preko kanala RTS u nacionanoj frekvenciji. Srednjoškolci su, uz lekcije dostupne na platformi RTS Planeta, bili i u stalnoj komunikaciji sa profesorima, putem interneta.

Učenici su nastavu pratili na mobilnim telefonima, kompjuterima, tabletima. Koristile su se razne platforme i aplikacije, kako za predavanja, tako i za ispitivanja naučenog gradiva, kao i ocenjivanje, pa i onlajn testiranje.

Uz već poznati Skajp, WhatsAPP i Vajber , veliku primenu imala je i Zoom aplikacija, ali i  Discord koji su deca, pre onlajn nastave, koristila isključivo za – igranje igrica.

Izvor: Nova

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA