Pet životnih lekcija koje devojčice nauče od svojih tetki

Odnos sa tetkama je poseban. Mama je mama, a tetka je tetka, ona kul osoba koja svojim sestričinama i bratanicama prepričava neugodne trenutke iz života njihovih roditelja, kupuje im sladoled iza maminih leđa, poklanja najbolje poklone, lakira im nokte, vodi ih na najbolje izlete…

Tetka je i važna životna učiteljica od koje svaka devojčica puno toga uči, a mi smo u nastavku izdvojili pet životnih lekcija koje tetke prenose na svoje miljenice.

1. Ne shvataj sve stvari preozbiljno

Život pred nas svakodnevno postavlja razne izazove, a tetka je ta koja dete uči da ne mora sve da shvati preozbiljno, da ima na umu širu sliku onoga što je stvarno najvažnije i da usmeri svoju energiju prema svemu onom pozitivnom što je okružuje.

2. Ceni male stvari

Ponekad se toliko fokusiramo na neke stvari, da nam promiču divne sitnice koje se svaki dan događaju oko nas. Tetke su te koje najbolje znaju da pokažu kako uživati u svakoj sreći, pa i onoj najmanjoj. One nas uče da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo i da budemo zahvalne za baš sve dobro u našem životu.

3. Zabavljaj se kad god možeš

Život je stresan, a ponekad može biti posebno naporan. Tetke su te koje i u one najnapornije i najstresnije dane znaju da unesu zabavu i smeh i podsete nas na to koliko je važno da ne zaboravimo da se zabavljamo.

4. Budi skromna
Tetke su tu i kada nas treba podsetiti koliko je važno stajati sa obe noge čvrsto na zemlji, ali i imati otvoreno srce i um u svakom trenutku.

5. Svaki je dan bitan
Tetka je ta koja nas uči da je svaki dan bitan i da svaki dan treba ceniti i iskoristiti jer nikad ne znamo šta život nosi već sutra. Život je krhka stvar – to je nešto što će vam reći i vaša tetka koja će vas naučiti da uživate u svakom trenutku.

Izvor : zadovoljna.hr

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA