Pekmez na zdrav i jednostavan način

Ako želite da napravite fini pekmez od šljiva bez šećera birajte što zrelije šljive.

Foto: Pixabay

Pripremom u pećnici nećete morati neumorno da staojite kraj šporeta i neprestano da mešate pekmez što dodatno olakšava pripremu.

Od sastojaka će vam trebati samo šljive, a ako želite možete dodati cimet, karanfilić, čokoladu ili vanilu.

Priprema:

1. Operite 4 kg šljiva, izvadite im koštice i sameljite ih u mašini za meso ili izmiksajte.

2. Prebacite šljive u duboku posudu koju možete poklopiti ili prekriti folijom i pecite na 180°C.

3. Pekmez promešajte svakih pola sata. Kad se količina smanji na polovinu pekmez je gotov.

4.  Sipajte ga u prethodno sterilisane staklene tegle.

b92

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA