Ordinacija 10.03.2017

TV serijal “Ordinacija” je zamišljen kao edukativna forma koja obrađuje aktuelne teme iz oblasti medicine, psihologije, farmacije, ishrane, rekreacije, a konceptualno prilagođene današnjem načinu života i namenjena je celoj porodici.

Prof. dr. Rados Zecevic: Ekcemi – uzroci, simptomi, lecenje.
Kozmeticar Maja Srdanov : Za Kleopatru kazu da je zahvaljujuci mleku imala lepu barsunastu kozu poput svile. Da bi ste bile poput Kleopatre postoji niz korisnih recepata koje mozete pripremiti kod kuce.
Vasa Pelacic : Kako izleciti otecen obraz od zubobolje.
Nutricionista Verica Djokic : Nana ili menta Izuzetno je prijatnog mirisa, a najčešće se koristi za lečenje različitih stomačnih tegoba, jer dokazano pomaže u regulisanju i poboljšanju probave. Pored toga, ova biljka se koristi i za spoljašnju upotrebu, jer se kombinacijom mente i alkohola pravi odličan rastvor koji pomaže kod reumatizma, neuralgije, ali i nazeba.
Dipl . ing Ivana Tomic    ivanjsko cvece je zeljasta, višegodišnja biljka, sa jakom četvrtastom ili oblastom stabljikom. Visoka je 20-80 cm. Cvetovi su mali, zlatno-žuti, prijatno mirišu na med.. Terapeutske indikacije: Anemija (malokrvnost), akne (bubuljice),oboljenja materice, oboljenja mokraćne bešike i bubrega, histerija, epilepsija,čir , gojaznost, insomnija (nesanica), vrtoglavice.Protiv izbijanja osipa, može se koristiti i u obliku kupke. Ispiranje rana dekoktom od ove biljke podstiče proces zarastanja. Svež sok od ove biljke se može naneti direktno na kožu obolelog tj. povređenog mesta, a zatim ga treba ostaviti da se osuši. Osnovna namena ivanjskog cveća kao lekovitog bilja je lečenje oboljenja tiroidne žlezde. U ovom slučaju se koristi vruć čaj za ispiranje grla, što je moguće dublje i češće, a takođe se može i piti.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA