Od menjanja pelena do bogatstva

Danijel Mičels je došla na sjajnu ideju za biznis na osnovu svakodnevne obaveze svakog roditelja i iz toga je stvorila internacionalnu kompaniju vrednu 20 miliona dolara!

Mama iz Australije, Danijel Mičels, borila se da promeni pelenu svojoj bebi staroj svega tri nedelje u toaletu aviona 2007. godine, kada joj je sinula sjajna ideja – novčanik za pelene!

Praktična torbica sa originalnim imenom sadrži vlažne maramice za bebe, podlogu za presvlačenje bebe, dve pelene i dva odelceta za presvlačenje. To je bila osnova za stvaranje kompanije koja se zove „b.box“ i koju je Danijel pokrenula sa svojom najboljom prijateljicom Monik Filer.

Njih dve su pre toga radile u korporativnom svetu, ali kada su postale mame, shvatile su da će provoditi jako malo vremena sa decom kada se vrate na posao.

– Znale smo da život koji smo vodile pre porođaja nije nešto što želimo kada smo dobile decu. Moj muž je tada puno radio i da sam se ja vratila na posao nikada ne bih viđala decu. Zato sam pomislila „ako ću već da radim naporno, radiću za sebe“ – rekla je Danijel.

pelene

Iako nisu imale nikakvog iskustva u poslu sa bebi industrijom, Danijel i Monik su odlučile da probaju i da vide šta će se dogoditi. Svaka je uložila po 50.000 dolara da bi napravile prototip „novčanika za pelene“.

Dve godine kasnije, lansirale su svoj prvi proizvod. Danas imaju 15 proizvoda u ponudi, koji se prodaju u Americi i Australiji i procenjuje se da njihova kompanija vredi između 15 i 20 miliona dolara.

Dailymail.co.uk

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA