Novo iz Kreativnog centra: Zagonetke na svim spratovima

U izdanju „Кreativnog centra“ nedavno su objavljene Zagonetke na svim spratovima, uzbudljiva knjiga za igru kojoj će se naročito obradovati ljubitelji misterija.

Radoznali osnovci imaće priliku da se nađu u ulozi Šerloka Holmsa! Potrebno je razrešiti 17 slučajeva – od požara u vatrogasnoj stanici do nestale osobe na Titaniku – i otkriti krivce. Za rešavanje svake misterije biće neophodno korak po korak rekonstruisati šta se dogodilo na mestu zločina i odgovoriti na postavljena pitanja. Malim detektivima na raspolaganju su izjave žrtava, svedoka i osumnjičenih, kao i činjenice koje će im pomoći u rešavanju zagonetki.

Ovo izdanje specifično je po svojoj formi – za rešavanje svakog slučaja posebno je važno pažljivo osmotriti mesto zločina presavijanjem stranica. Na ovaj način mali detektivi mogu da vide kako svako od 17 mesta zločina izgleda i tako dođu do novih saznanja koja će potpuno promeniti tok istrage.

Rešenja svih 17 zagonetki nalaze se na kraju knjige.
Interesantna igra presavijanja stranica i detaljna analiza svake zagonetke pomoći će mladim čitaocima da unaprede veštine posmatranja, logičkog razmišljanja i zaključivanja, ali i da se dobro zabave u ulozi detektiva!

Glavni „krivac“ za ovu knjigu je autor Pol Marten, u saradnji sa čak trinaestoro francuskih ilustratora, koje on naziva svojim „saučesnicima“. „Zagonetke na svim spratovima“ u Francuskoj su prodate u više od 150 hiljada primeraka, a knjiga je do sada objavljena u devet zemalja, uključujući i Srbiju.

Napisao Pol Marten
Ilustrovala grupa ilustratora
Prevela Željka Dulić

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA