Nega i oblačenje u hladnim danima

Slojevito oblačenje je obavezno kad su bebe u pitanju, ali ne sme da se preteruje. Zimska odeća bi trebalo da je topla, lagana i udobna, od prirodnih materijala

Nežna bebina koža vrlo je osetljiva na hladnoću i dermatolozi mladim majkama predlažu da zimi tome posvete posebnu pažnju.

* Proizvodi manje sebuma pa je smanjena otpornost na hladnoću i pre izlaska trebalo bi je namazati hranljivom kremom.

* Slojevito oblačenje je obavezno, ali ne sme da se preteruje. Zimska odeća bi trebalo da je topla, lagana i udobna, od prirodnih materijala, da beba može da nesmetano pomera ručice i nožice, okreće se, puzi. Ako je mnogo obučete, biće sputana, telo joj se brzo zagreje i znojiće se, unervoziće se.

* Ne utopljavajte je suviše jer topao vazduh brzo isušuje nežnu kožu, koja nije navikla na nagle promene temperature. Prosečna temperatura u sobi gde provodi najviše vremena ne bi trebalo da bude iznad 20, najviše 22 stepena, savetuju pedijatri.

Izvor: Novosti

Podeli:

Komentari

  1. Moj sin na sebi uvek ima bodic sa kratkim rukavima i preko tanak pamucni bodic sa dugim rukavima,pantalonice i dokolenice. U kuci nam temperatura ne prelazi 22 stepena. Uvek mislim da ce mu biti hladno,a on se stalno preznojava…

    Odgovori na komentar

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA