Ne bacajte poklopce od vlažnih maramica: Napravite pametnu igračku

Bez obzira za šta se koriste vlažne maramice sastavni su deo svake porodice sa malim detetom – redovno se kupuju, prazna ambalaža se redovno baca, a evo kako da je iskoristite na fenomenalan način:

poklopci

Kreativna mama Marina Banovec iz Zagreba dosetila se kako od poklopaca  vlažnih maramica da napravi odličnu razvojnu igračku.

Mama je prvo sakupila čepove i vrućim lepkom zalepila na običnu plastičnu podlogu. Poklopci se namerno ne otvaraju na istu stranu da bi dete samo moralo da shvati kako da otvori. Igračku je obogatila sličicama predmeta i životinjica koje je jednostavno odštampala i zalepila ispod poklopaca.

” Maca nam je trenutno najdraža”, naglasila je mama Marina i dodala kako se nakon početnog otvaranja i zatvaranja njena malena Dorina jako zainteresovala za sličice pa tako uči nove oblike, prepoznaje životinjice.

Ideja se inače može primeniti i za nešto stariju decu pa se tako unutar poklopaca može napraviti memori ili zalepiti slova da dete kroz igru uči slova.

“Ovakvi  poklopci  su čvrsti i stvarno zahvalni za ovakvu vrstu razvojne igre, ali mogu se zalepiti i poklopci različitih veličina i oblika. Na primer oni od mleka jer su manji pa će detetu trebati precizniji hvat da ih otvori.”, zaključila je mama Marina.

Sve u svemu – ovo je jedna zaista kreativna ideja za odličnu i još  besplatnu razvojnu igračku. A poklopce, verujemo, zaista imate priliku da sakupite. Pogotovo sada kada klinci borave više napolju i rukice su im konstantno prljave od igre.

Index

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA