Naučite dete da se igra bez modernih uređaja

Možda je vašem detetu nepojmiljivo da se igra, a da to ne uključuje televiziju, kompjuter ili mobilni telefon. Međutim, vrlo je lako da pokažete detetu da postoje razni zabavni načini da se prekrati vreme. Dok vi obavljate svakodnevne kućne poslove, vaše dete može ludo da se zabavlja, a da vam pritom i pomogne! Setite se svih onih stvari koje ste vi voleli da radite kao mali, a mi ćemo vam dodatno osvežiti pamćenje. Isključite televizor i bacite se na posao!

1) SLIKANJE PRSTIMA

Dobro za uzrast: od 1 godine, pa naviše

Prostrite na sto neki stari čaršav ili stolnjak, dajte klincima blok broj pet i tempere ili boje za slikanje koje mogu da se peru i nek se bace na posao. Deci je veća draž da slikaju rukama, pa će maksimalno uživati u ovome. Mlađu decu bi trebalo da nadgledate, a stariju možete da uposlite ovim, dok vi radite svakodnevne kućne obaveze.

2) “SUMO” RVANJE

Dobro za uzrast: od 5 godina i naviše

Sve što vam je potrebno su veliki jastuci i tatine stare majice i veselje “sumo” rvanja može da počne. Ovo je odlična igra, pogotovo ako imate hiperaktivnu decu sa previše energije.

3) NAPRAVITE UTVRĐENJE

Za uzrast: od 5 pa naviše

Morate da spremite večeru? Dajte detetu da napravi utvrđenje od čaršafa, ćebića i jastuka tako što će koristiti trosed u dnevnoj sobi ili trprezarijski sto. Ako imate više dece, zabava će biti još bolja.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA