Foto: Freepik
Mogu da stoje i nekoliko nedelja, od njih možete i da napravite ukrase za jelku, a što je najvažnije, i deca mogu da vam se priključe u pravljenju i ukrašavanju ovih poslastica.
Prvo pomešajte maslac, šećer i med. Zatim dodajte začine i sodu bikarbonu, a nakon toga vodu i na kraju brašno.Testo umotajte u foliju i ostavite da odstoji u frižideru preko noći.Razvucite testo i dajte deci da se igraju dok seku medenjake u različite oblike.
Gotove medenjake pecite u rerni 5-8 minuta na 200 ºC.
2 kašike limunovog soka
3 šolje šećera u prahu
prehrambene boje
Podelite masu na nekoliko delova i dodajte različite prehrambene boje.
Medenjake možete ukrašavati i uz dodatak raznobojnih mrvica, bombonica različitih oblika i boja ili ukrasa za torte i kolače.
Za ravnomerne linije, najbolje bi bilo da koristite špric za ukrašavanje.
Komentari 0