Za Ginisovu knjigu rekorda: Najkraći porođaj ikad

Prvi porođaj obično traje 12 do 18 sati, ali Britanka Dejzi Stjuart donela je svoje prvo dete na svet neobično brzo.

porođaj

Mama Dejzi Stjuart imala je porođaj kakav mnoge žene priželjkuju. Naime, porođaj ove Britanke trajao je neverovatno kratko, a možda će ući i u Ginisovu knjigu rekorda kao najkraći porođaj ikada.

Naime, Dejzina ćerka Popi, pri porođaju teška nešto manje od tri kilograma, na svet je stigla nakon svega nekoliko minuta, preciznije zajedno sa trudovima i dolaskom bebe na svet porođaj je trajao pet minuta i 17 sekundi.

Priču o svom zaista nesvakidašnjem porođaju dvadesetogodišnja Dejzi ispričala je za list “Evening Telegraph”:

Provela sam nekoliko dana u bolnici i lekarii su tada otkrili da imam preeklampsiju. Iako mi je bilo ostalo još četiri nedelje do porođaja, lekari su odlučili da izvedu indukovani porođaj, zbog bezbednosti bebe. Rekli su mi da ću dva, tri dana osećati bol pre nego što se porodim. Kada su krenuli trudovi, medicinska sestra rekla mi je da će kontrakcije trajati bar 10 sati. Odveli su me u porođajnu salu, a moj suprug je izašao kako bi pozvao babicu jer sam morala da počnem s guranjem. Babica je ušla i rekla mi da guram. Nakon što sam se prvi put napela, babica je uzviknula: ‘Vidim glavu’. Još dva puta sam se napregla i Popi je stigla na svet. Sve se činilo nestvarno. Pitala sam babicu: ‘Je li to sve? Bilo je lako’.”

I bolničko osoblje bilo je zapanjeno time kako se Dejzi brzo porodila. Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici zbog preranog porođaja, Dejzi i njena ćerka su otišle kući.

Popi je divna beba, noću spava i po devet sati, ma zlatna je”, pohvalila se presrećna mama.

Ovo bi mogao biti najkraći porođaj u istoriji. Čak su iz Ginisovih rekorda kontaktirali srećne roditelje i rekli im da ispune prijavu za ulazak u njihovo prestižno društvo.

Izvor. Zadovoljna

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA